VIDEO ⟩ Daudzbērnu māmiņa Jelgavā sākusi protesta akciju pret gaidāmo pabalstu piešķiršanas kārtību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SewCream/Shutterstock

Daudzbērnu māmiņa no Jelgavas, vācot vecāku parakstus, sākusi protesta akciju pret domes lēmumu par turpmāku ēšanu un interešu pulciņu neapmaksāšanu skolās visām daudzbērnu ģimenēm.

Līdz šim Jelgavas pašvaldība pret ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērni, ir bijusi ļoti atbalstoša - sniegusi pilnu atbalstu gan ēdināšanai izglītības iestādēs, gan interešu pulciņiem bez ģimenes materiālā stāvokļa izvērtēšanas. Pat pieci braucieni sabiedriskajā transportā bijuši bez maksas. Tagad šāda iespēja tiks sniegta tikai līdz gada beigām, un turpmāk to saņems tikai "trūcīgākās ģimenes". 

Kā raksta lsm.lv, māmiņa Agnese Leiburga nolēmusi atgriezt Jelgavas pilsētas domē pašvaldības dāvinātās karotītes par viņas bērnu piedzimšanu - tā demonstrējot aizvainojumu un neapmierinātību ar konkrēto lēmumu. Šai idejai atbalstu sniegušas vēl citas daudzbērnu māmiņas, atnesot arī savas "bērnu piedzimšanas karotes" uz vietējo māmiņu klubu, kura Facebook lapā rakstīts: "Pieprasām Jelgavas pilsētas pašvaldībai saglabāt atbalstu daudzbērnu ģimenēm līdzšinējā līmenī arī pēc 2022.gada 1.janvāra!"

Daudzbērnu māmiņa Latvijas Radio pastāstīja, ka parakstus vācot jau nepilnu mēnesi un to plāno darīt līdz 14. septembrim. Ja pilsētas dome 23. septembrī pieņems lēmumu vairāk nesniegt atbalstu visām daudzbērnu ģimenēm, Agnese kopā ar citām māmiņām plāno protesta akciju, kuras laikā nolikšot šīs karotes pie pašvaldības ēkas durvīm. 

Pēc aktīvistes domām atbalsts daudzbērnu ģimenēm ir pašsaprotams pat tad, ja tai nav trūcīgās ģimenes statusa.

Daudzbērnu māmiņas raidījumam "4. studija" atklāj savu gaidāmo iztrūkumu ģimenes budžetā.

"Rupji rēķinot, tie ir kādi 200 eiro mēnesī, ko mēs maksāsim vai zaudēsim, lai saglabātu esošo aktivitāti bērniem," atklāj trīs bērnu māmiņa Baiba Brice. "Es tiešām neredzu šo loģiku lēmumam, ja mēs cīnāmies, lai daudzbērnu ģimenēm samazinātu nabadzības risku."

Bet vienpadsmit bērnu māmiņa Baiba Ozola pauž pavisam citus skaitļus: "Ēdināšanai mums aiziet kādi 400 eiro mēnesī."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu