VIDEO ⟩ "Izkosts gaļas gabals no rokas." Tēvam un dēlam uzbrūk divi suņi (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: dimid_86/Shutterstock

Jēkabpils novada Salas pagastā divi rotveilera šķirnes suņi uzbrukuši diviem cilvēkiem. Cietušie nogādāti slimnīcā. Raidījums "Bez Tabu" noskaidrojis, ka viens no sakostajiem bijis mazs bērns, otrs – viņa tēvs, kurš metās aizsargāt atvasi.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Dace Kalniņa informēja, ka uzbrukums noticis suņu saimnieku pagalmā. Suņi uzbrukuši septiņus gadus vecam bērnam un viņa tēvam, kad abi bija viesojās pie suņu saimniekiem. Likumsargi uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 230.1 panta "Dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšana".

Raidījums uzmeklējis cietušo tuvinieci Kristīni, kuru ļoti uztrauc notikušais un tā atstātās sekas. Viņa atklāja, ka dēls un civilvīrs viesojās pie suņu saimniekiem privātmājas pagalmā, un rotveileri sākotnēji uzbrukuši bērnam, pēc tam arī bērna tēvam, kad viņš centās aizsargāt atvasi. Abiem suņi pamatīgi plosījuši rokas. Abi cietušie izrakstīti no slimnīcas.

"Arī dakteris teica, ka smagi. Civilvīram pagaidām nav darbaspēju, izkosts gaļas gabals no rokas. Arī par puiku bail.

Sākumā uzklupa bērnam, tad tēvs, aizstāvot bērnu, pielika savu roku priekšā. Puika, ejot atpakaļ, krita un guva arī lūzumu. Puikam psiholoģiska trauma uz mūžu. Par tālejošām sekām nevar prognozēt, kamēr šuves. Skatīsies, kā darbosies roka.

Rotveilers ir mana puikas augumā. Ko puika var izdarīt? Viņš no viņiem muka, tā es sapratu. Parasti suņus turēja nošķirtus, aiz nožogojuma, bet viņus palaida brīvāk pastaigāties. Sākumā viss kārtībā bija, bet tad sāka skriet virsū.

Jebkurš suns ir neprognozējams. Puikam septiņi gadiņi, sāk attīstīties ķermenis. Kā šis ietekmēs? Nezinu. Varbūt nesāpēs tagad, bet pēc laika. Visu laiku būs jāuzmana roka. Arī vīrs tagad strādāt nevar,"

stāsta Kristīne.

Raidījumam izdevās sastapt arī suņu saimnieku, kurš uzbrukuma brīdī atradās pagalmā. Arī viņš raidījuma komandai stāstīja par notikušo. Vīrietis stāsta, ka parasti savus suņus nelaiž tuvumā ciemiņiem, tomēr todien pieļāvis izņēmumu.

"Puikas tēvs teica: "Taču izlaid, es armijā kopā ar kinologiem biju." Teica, lai nemoku iekšā. Izlaidām, pieskrēja pie abiem, paglaudīja, palaizīja.

Tad tas puika sāka bļaustīties. Viņiem [rotveileriem] bērni nepatīk. Tad, kad atbrauc, piemēram, mazbērni, mēs iespundējam, kā tagad iespundēti. Sākumā sīkajam pie kājas pieķērās, ar rokām sāka [vicināties]. Abi klupa virsū. Pirmā kuce, pēc tam puika," skaidro suņu īpašnieks.

Viņš atklāja, ka apmaksājis slimnīcas un citus izdevumus, viņš pauda cerību, ka cietušais vīrietis vērsīsies policijā ar iesniegumu par nevēršanos pret viņu.

Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) informēja, ka policija un/vai cietušie var vērsties PVD ar pieprasījumu izvērtēt, vai suņi nav atzīstami par bīstamiem. Ja dzīvniekus par tādiem atzīs, būs jāievēro striktākas turēšanas prasības.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu