"Mavericks" jaunais treneris nācis klajā ar jauniem komentāriem par Kristapu Porziņģi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids atklājis, ko sagaida no Porziņģa nākamajā sezonā, vēsta apskatnieks Dveins Praiss.

Džeisons Kids par "Mavericks" galveno treneri kļuva šīs vasaras sākumā, kad komandas vadības līmenī tika veiktas milzu izmaiņas.

Kopš tā laika bijušais saspēles vadītājs jau ir paspējis paviesoties gan Latvijā, gan Slovēnijā, lai aprunātos ar savas jaunās komandas divām lielākajām zvaigznēm Kristapu Porziņģi un Luku Dončiču.

Nav šaubu, ka viens no Kida nākamās sezonas galvenajiem uzdevumiem ir uzlabot Porziņģa integrāciju uzbrukumā un mēģināt latvieša sniegumu atgriezt iepriekšējos augstumos.

Kids paredz, ka nākamajā sezonā Porziņģis uzbrukumā biežāk tikšot "pie teikšanas".

"Mēs gribam, lai viņš [uzbrukumā] kustās un dara to pašu, ko darīja pirms viņam [izslēgšanas spēlēs] tika uzticēts uzdevums pildīt konkrētu lomu. Manuprāt galvenais ir tas, ka viņš jūtas ērti un aprod ar jaunajām lietām. Bet es domāju, ka KP aizvadīs kolosālu sezonu," treneri citē Dvains Praiss.

"Mavericks" jaunais galvenais treneris jau iepriekš ir uzsvēris, ka iespēja starpsezonā strādāt bez savainojumu klātbūtnes latviešu centra spēlētājam jaunajā sezonā ļaus demonstrēt lielisku sniegumu.

Aizvadītajā regulārajā sezonā Porziņģis vidēji mačā izcēlās ar 20,1 punktu, 8,9 atlēkušajām bumbām un 1,3 bloķētiem pretinieku metieniem. Šovasar Porziņģis var izbaudīt sen nepieredzētu starpsezonu, jo beidzot var gaidāmajai sezonai gatavoties bez iepriekš gūta savainojuma ēnas, līdz ar to sagaidāms, ka arī latviešu centra spēlētājs nākamsezon varētu sasniegt augstāko līmeni, kādā viņš jebkad ir spēlējis "Mavericks" kreklā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu