VIDEO ⟩ "Ekonomiskā krīze pašlaik lielā mērā ir pārvarēta!" Levits par ekonomisko situāciju valstī (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits (no labās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Valsts prezidents Egils Levits (no labās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomiskā krīze pašlaik lielā mērā ir pārvarēta, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) piektdien žurnālistiem paziņojis Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš pauda, ka valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) strauji aug un ir sasniegts pirms krīzes līmenis, samazinājies arī bezdarba līmenis. Tāpat paredzams, ka tuvākajos mēnešos Latvijai būs pieejami finanšu līdzekļi no Eiropas Atveseļošanas fonda, kur paredzēta virkne projektu.

Levits skaidroja, ka valstij pašlaik būtu jāuzkrāj enerģija un potenciāls straujai ekonomikas izaugsmei. "Šīs pozitīvās tendences Latvijas ekonomikā, protams, atstās pozitīvu iespaidu arī uz visiem iedzīvotājiem," teica Valsts prezidents.

Amatpersonas piektdien pārrunāja arī iekšējās drošības jautājumus, kas, Levita prāt, ilgstoši atstāti bez pienācīgas uzmanības. "Situācija nav laba. Gan attiecībā uz policijas un izmeklēšanas darbinieku izglītību, gan policijas, ugunsdzēsības un visu dienestu aprīkojumu utt.," sacīja Levits, uzsverot, ka iekšlietu sistēmai turpmāk papildus veltītajai uzmanībai būtu jāatspoguļojas reformās un papildus finansējuma piešķiršanā.

Ministru prezidents atzīmēja, ka valstī situācija ir laba, ja raugās no ekonomiskā viedokļa, uzsverot, ka pēdējā ceturksnī novērota liela izaugsme, kuras tempu ir svarīgi turpināt. Vienlaikus valstij ir divi lieli izaicinājumi - Covid-19 pandēmijas izraisītais izaicinājums un izaicinājums, kas saistīts ar valsts dienvidu robežā izraisīto Baltkrievijas hibrīdapdraudējumu.

"Ir ļoti svarīgi iedzīvotājiem apzināties, ka mums ir šie dažādie izaicinājumi. Pandēmija mūs nogurdina, visam pa vidu vēl ir arī dezinformācijas vilnis. Mums ir ļoti svarīgi šobrīd valstij turēties kopā un apzināties, ka pašlaik pret mums tiek vērsta ļoti liela enerģija, lai sašķeltu sabiedrību. (..) Lai tiktu galā ar hibrīdapdraudējumu, mums ir ļoti profesionāli dienesti - gribu izteikt lielu pateicību mūsu dienējošajiem robežsargiem, arī zemes sargiem, kas piepalīdz. Ļoti augstā un profesionālā līmenī viņi pilda savu pienākumu - nodrošināt mūsu valsts ārējo robežu, un to viņi dara izcili," sacīja Kariņš.

Tāpat premjers uzsvēra vakcinācijas nozīmību cīņā pret pandēmiju, pasakot paldies katram, kurš bezmaksas iespēju sevi aizsargāt jau izmantojis un aicinot tos, kuri vēl to nav paveikuši, - saņemt vakcīnas devu, tādā veidā sevi pasargājot.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu