Aktieru pāris Laila un Jānis Kirmuškas šoruden jau atrādījuši Salaspils Botāniskajā dārzā savu jaunāko veikumu – stāstu vakaru "Brīvdienu stāsti". Lai arī kopš 2010. gada Jānis Kirmuška nav vairs štata aktieris Latvijas Leļļu teātrī, viņš teic, ka visu šo laiku darbojas kā brīvmākslinieks un bez darba nespējot.

"Salaspils Botāniskajā dārzā mūs uzaicināja uzstāties pieaugušo publikai. Viņiem ir tāda regulāras tikšanās ar dažādiem skatuves māksliniekiem – "Brīvdienu stāsti". Tad arī mēs atcerējāmies visādus sāstus no dzīves, rādījām koncertnumurus un darbojāmies arī ar lellēm.

Tā bija pusotras stundas gara tikšanās ar cilvēkiem. Mēneša laikā šo programmu izveidojām un bijām par to gan paši priecīgi, gan arī skatītāji bija sajūsmā. Mēs ar šo jauno programmu labprāt uzstājamies arī citviet Latvijā.

Tā kā mūs droši var aicināt! Abi ar sievu esam arī potējušies un varam uzrādīt Covid -19 sertifikātus," par savu radošo darbību sarunā ar "Apollo.lv" pastāsta Jānis Kirmuška.

"Ja godīgi jāsaka, es arī nekad neesmu bijis prom no profesionālās darba aprites. Es kā brīvmākslinieks strādāju daudzos projektos. Tāpat kā citi mākslinieki, arī mēs, pandēmijas laikā bijām atcēluši savas uzstāšanās.

Taču paldies Dievam, ka man bija vairākas multfilmas, ko ieskaņoju un es arī dublēju filmas filmu studijā "Rija", gan arī "SDI Media Latvia", kas sagatavo filmas priekš pašmāju televīzijas kanāliem. Protams, nebija jau daudz to darāmo darbu, bet nu ņaudēt nevajadzētu. Viss bija normāli," tā Kirmuška.

Tāpat arī šoruden Jānis Kirmuška ar kolēģiem jau sācis apmeklēt mēģinājumus Mārtiņa Brauna rokoperai "Mauglis", kurai 15. oktobrī paredzēta pirmizrāde Ādažu Kultūras centrā. Šo rokoperu varēs redzēt arī citās Latvijas pilsētās, bet Rīgas Latviešu Biedrības namā tā tiks izrādīta 23. oktobrī.

"Rokoperā redzēsiet interesantu aktieru plejādi – Jāni Jarānu, kas dublējas ar Jāni Skani, Edgaru Liporu, Jāni Kirmušku un Ievu Sutugovu," pastāsta aktieris.

Vaicājot, kāds šajā rudenī Jānim Kirmuškam ir noskaņojums, viņš atklāj, ka ir nelaimīgais optimists: "Man jau liekas, ka viss būs labi! Lai gan visapkārt jau daudzi raud, ka būs atkal lielas ziepes. Bet es jau ceru, ka būs labi!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp