Liepājas Reģionālajā slimnīcā ārstējas trīsgadīgs Covid-19 pacients

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Photographee.eu/Shutterstock.com

Piektdien Liepājas Reģionālajā slimnīcā ārstējas 14 ar Covid-19 infekciju saslimuši pacienti, no tiem viens ir bērns, noskaidroja "Kurzemes Vārds". Trīs pacienti ar smagu slimības gaitu atrodas Intensīvās terapijas nodaļā jeb reanimācijā.

Ar Covid-19 slimo visa slimnīcā nogādātā bērna ģimene – trīsgadīgais pacients ārstējas kopā ar mammu Bērnu nodaļas infekciju slimību boksā, bet tēvs ievietots Infekciju slimību nodaļā. Ģimene ir no Liepājas, norādīja LRS sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Slimības gaita pacientiem esot vidēji smaga. "Tā ir lielākajai daļai pacientu, kuri nonāk slimnīcā," norāda Indra Grase. Vienlaikus viņa piebilst, ka pacienti, kuriem Covid-19 ir vieglākā formā, ārstējas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Šīs nedēļas laikā pacientu skaits LRS pieaudzis – pirmdien bija ziņas par sešiem pacientiem, kuri sasirguši ar Covid-19, otrdien tādu bija astoņi, trešdien – 10.

Liepājā gultasvietas nodrošinātas deviņiem kovida pacientiem Infekciju nodaļā, astoņas gultas ir Intensīvās terapijas nodaļā, bet Bērnu nodaļā – divas. LRS, pieaugot saslimušo skaitam, kurus jānogādā ārstēšanai slimnīcā, gultasvietu skaitu var palielināt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu