VIDEO ⟩ "Atdeva kā gaļas gabalu!" Tuviniekiem nelaiķis no Daugavpils slimnīcas jāved ar personīgo auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Skyward Kick Productions/Shutterstock.com

Pēc tuvinieka nāves Daugavpils slimnīcā tuviniekus satriec ārstniecības iestādes personāla attieksme. Mirušā ķermeni savākt no morga izsaukta nelaiķa meita, un viņai nācās mirušā tēva ķermeni ievietot personīgajā automašīnā un vest prom, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kaspars, kura 86 gadus vecais vectēvs, Covid-19 infekcijas nomocīts, nomira Daugavpils Reģionālajā slimnīcā augusta beigās. Viņš raidījumam klāstīja tantes, mirušā meitas piedzīvoto slimnīcā pēc viņas tēva nāves. Uzklausījuši šo pieredzi, satriekti ir visi tuvinieki, pauda Kaspars.

Kaspars par radušos situāciju stāsta: "Esam sašutuši, ka Daugavpils slimnīcā viņu atdeva kā gaļas gabalu. Sajutāmies kā, rupji izsakoties, pie cūkām. Mirušā meita aizbrauca pakaļ tēvam, manam vectēvam, atdeva pliku, celofāna maisā."

"Bez Tabu"  uzrunāta, slimnīcas vadība atzīst nopietnu komunikācijas kļūmi, jo personāls nepaskaidroja tuviniecei, ka mirušā ķermeņa savākšanai iespējams norīkot apbedīšanas firmu, lai jau tā emocionāli smagajā laikā pēc tēva nāves, meitai nebūtu jāredz tuvinieka mirušais ķermenis maisā un jāpārvadā automašīnā.

Slimnīcas vadītājs Semjonovs uzskata, ka darbinieks rīkojies ne vien neiecietīgi, bet arī pretrunā vadlīnijām, kas regulē pareizu rīcību ar slimnīcā mirušā ķermeni, kurš bijis inficēts ar Covid-19.

Vadlīnijas nosaka, ka, lai izvairītos no saskarsmes ar aizvien infekciozo ķermeni, nelaiķis nav jāsaģērb, bet gan pirms transportēšanas uz pēcnāves aprūpes vietu mirušais jāievieto speciālā maisā, kas konkrētajā gadījumā izdarīts.

Savukārt personīgās mantas uzglabā kā potenciāli bīstamas infekcijas pārnešanas ziņā un nodod piederīgajiem ar instrukcijām, kā veikt mantu dezinfekciju vai utilizāciju, izņemot dokumentus, kas nepieciešami apbedīšanas pakalpojumu saņemšanai – tos dezinficē un izsniedz piederīgajiem.

Arī Veselības inspekcijā notikušo skaidroja ar sliktu komunikāciju.

Nelaiķa sagatavošana nodošanai slimnīcā notikusi atbilstoši vadlīnijām, pirmšķietami vērtēja Veselības inspekcijā. Tomēr tālākās darbības (ķermeņa izsniegšana un komunikācija) bijušas neētiskas. Turklāt, lai gan minimāls, inficēšanās ar Covid0-19 risks būtu, ja paši tuvinieki pēcāk atdarītu maisu, kurā ievietots ķermenis.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu