VIDEO ⟩ TV3: Restorānu tīkls "Tokyo City" izvairījies no vairāk nekā 10 miljonu atmaksas valstij (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāns "Tokyo city".
Restorāns "Tokyo city". Foto: Ieva Čīka/LETA

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka uzņēmums, kuram pieder "Tokyo City" restorānu tīkls jaunizveidotu uzņēmumu aizsegā centies izvairīties no vairāk nekā 10 miljonu atmaksas valstij.

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka runa ir par ēstuvju tīklu "Tokyo City", kas nodokļu administratoru redzeslokā nonāca 2017. gada nogalē. Pēc tam, kad VID par aplokšņu algām un izvairīšanos no nodokļu nomaksas "Tokyo City" pārvaldītājiem – SIA "Resto Court", SIA "Restograd" un SIA "Stollons" centās piedzīt 10 miljonu parādu – tos 2018. gadā likvidēja. Vietā izveidojot SIA "Tokyo City" un SIA "TC-11". Tagad, izmantojot tiesības par parādu piedziņu bezstrīda kārtībā, vairāk nekā 10 miljoni eiro tiks piedzīti no šiem uzņēmumiem. 

Situācijas, kad uzņēmēji cenšas izvairīties no nodokļu parādu atmaksas, izmantojot tā sauktos pārejas uzņēmumus, nodokļu administratoru ikdienā nav retums.

Shēma vienkārša – uzņēmumus, kuram VID piemērojis soda sankcijas, tiek likvidēts, tā vietā izveidojot jaunus uzņēmumus un turpinot iepriekšējo saimniecisko darbību.

"Izkārtne tam ir viena visu laiku, bet ik pa laikam nomainās rekvizīti, vai kases čeki nomainās. Mēs kā nodokļu administratori to uzzinām, skatoties, kas notiek ar nodokļu parādu piedziņu. Šajās situācijās reizēm tiešām bija tāda bezspēcības sajūta – ir bijis uzņēmums ir izveidoti parādi – šis uzņēmums, kā mēs vienkārši sakām, tika nomests, vietā ir cits, dara to pašu, bet nekādas snakcijas par to nevaram piemērot," komentē Santa Garanča, VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes direktore.

"Ja uzņēmums ar parādiem tiek pamests un tā vietā sāk darboties jauns uzņēmums ar tiem pašiem aktīviem, tad mēs vēršamies ar tiem pašiem pret jauno uzņēmumu ar lēmumu par bezstrīdus piedziņu. Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad ir virkne, tai skaitā arī tepat Rīgā, mums zināmas iecienītas sabiedriskās ēināšanas vietas, kuras ir saskārušās ar šo procesu – publiski par to izvairās runāt, jo apliecina pierādījumi un arī tiesa ir atzinusi," tā situāciju komentē Santa Garanča, VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes direktore.

Pēc Firmas.lv datiem - ēstuvju tīkla līdzīpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Krievijas federācijas pilsonis Aleksejs Sļuzovs.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu