Kalniņam spilgts sniegums Čempionu līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Växjö Lakers/Facebook

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš piektdien demonstrēja labu sniegumu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē, tomēr ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Zviedrijas komanda Vēkšes "Lakers" svinētu uzvaru.

"Lakers" A grupas mačā viesos ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā atzina Prāgas "Sparta" pārākumu.

Kalniņš neitralizēja 44 no 46 pretinieku mestajām ripām, tiekot galā ar 95,65% metienu.

"Lakers" ar septiņiem punktiem trīs spēlēs saglabā pirmo vietu A apakšgrupā.

Citā mačā ar gūtiem vārtiem izcēlās Artūrs Ševčenko, kamēr Latvijas hokejistiem bagātā Polijas komanda Jastšembes GKS mājās ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) "bullīšos" zaudēja Itālijas vienībai Bolcāno "Foxes".

Ševčenko vārtu guvumā asistēja Vitālijs Pavlovs. Šo komandu pārstāv arī Ēriks Ševčenko, Egils Kalns, Frenks Razgals un Māris Jass. Kalns un Razgals piedalījās arī pēcspēles metienu sērijā, bet nebija precīzi.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja vārtsarga Jāņa Vora un uzbrucēja Oļega Šišļaņņikova pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas Kijevā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Dānijas vienībai Rungstedas "Seier Capital".

Voris palika rezervē, bet kādreizējais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Andrejs Makarovs spēles laikā atvairīja 22 no 24 metieniem. Šišļaņņikovs uz ledus pavadītajās 14 minūtēs un 47 sekundēs četrreiz meta pa vārtiem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

H grupas vienībai GKS un G grupā spēlējošajai "Donbass" komandai šī bija sezonas pirmās spēles.

Čempionu līgā spēlē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pamatturnīrs noslēgsies 13. oktobrī, kad katra komanda būs grupā aizvadījusi pa sešām spēlēm. Pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs, kura kulminācija būs 2022. gada 1.martā, kad iecerēts fināls.

2020./2021. gada sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs netika izspēlēts.

2019./2020. gada sezonā CHL finālā Gēteborgas "Frolunda Indians" ar 3:1 uzvarēja Hradeckrālovas "Mountfield", kuras sastāvā bija Oskars Cibuļskis.

Turnīrs pirmo reizi notika 2014./15. gada sezonā. Tajā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu