VIDEO ⟩ Pļavnieku kapos uzdarbojas zagļi: Iesniegumi policijā par zaudētām mantām krājas kaudzēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: studiojaskrawo/Shutterstock.com

Pļavnieku kapos regulāri uzdarbojas zagļi, bet vainīgie netiek notverti, vēsta "Degpunktā".

Diāna katru nedēļu apciemo savu radinieku atdusas vietas Pļavnieku kapos Lubānas ielā. Pagājušajā nedēļā viņa pienāca pie vectēva kapa un atskārta, ka tas ir apzagts. Nule iegādātais krēsliņš aptuveni 15 eiro vērtībā bija pazudis.

"Te stāvēja jaunais krēsliņš, veco toreiz aizvāca un aizstāja ar jauno. Tagad atkal jāsēž uz vecā krēsla, jo kad atbrauc vecāka gadagājuma radinieki, viņi grib vietu, kur apsēsties," stāsta Diāna.

Diāna nav vienīgā, kas cietusi sirotāju dēļ. Puķu pārdevējas Nadežda un Viktorija saka, ka vēl pavisam nesen saskārušās ar līdzīgu situāciju.

"No mana vīra kapa aiznesa ziedus, notiekošais nav nekāds noslēpums. No vāzes ziedus aiznesa pirms trīs nedēļām," saka puķu pārdevēja Nadežda.

"Vāzītē puķes un pārdod centrāltirgū, tie, kas strādā centrāltirgū, ļoti labi to visu zina. Vienreiz nedēļā zof, nekaitāmas reizes tiek izsaukta policija," noziegumu raksturo Viktorija, kas strādā apkaimē

Ceturtdien Diāna atstāja policijā iesniegumu par krēsla zādzību. Viņa saprot, ka cīnīties ar kapu zagļiem būs grūti. Garnadži uzdarbojas tumsas aizsegā un ir rūdīti.

"Tie, kas zog lielākus priekšmetus, tie ir cilvēki, kam ir speciāls aprīkojums. Bija tāds gadījums, kad noķēra cilvēku, kas bija strādājis uzņēmumā par gravieri. Viņam bija automašīna, ar kuru viņš brauca uz kapiem, zaga kapakmeņus un noslīpēja uzrakstus. Viņam bija vesela darbnīca, kur slīpēt, jo tas nemaz nav tik vienkārši. Tur nepieciešams ūdens pieslēgums, speciāli diski slīpēšanai, un tā tālāk. Beigās viņi noķēra," atminas Diāna.

Par savdabīgo biznesu runā arī citi apkaimes iedzīvotāji. Vadoties pēc konkrētas shēmas, zagļi atrod svešajām mantām pircējus, vēl pirms paveikts noziegums.

"Diemžēl tiek, kas strādā, zina, kas to dara. Tie, kas nodarbojas ar pieminekļu pārtaisīšanu. Neviens negrib iesaistīties.. es arī, stāvu pa gabalu, baidos, vai man sitīs vai ko pateikts, es arī neiesaistos," atzīst Viktorija.

Vietējie uzskata, ka situāciju varētu risināt, piesaistot vairākas policijas ekipāžas, kas patrulē apkaimē. 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu