FOTO ⟩ Paraolimpieti Sniku lidostā sirsnīgi sveica gan tuvinieki, gan valsts amatpersonas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Divkārtējais sudraba medaļu ieguvējs, paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus lidostā "Rīga", atgriežoties no Tokijas paralimpiskajām spēlēm.
Divkārtējais sudraba medaļu ieguvējs, paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus lidostā "Rīga", atgriežoties no Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien paraolimpieti Rihardu Sniku pēc ierašanās Latvijā uz mājām nogādāja izpušķotā auto, informēja Latvijas Paralimpiskās komitejas pārstāve Ieva Prauliņa

Kopā ar Sniku Rīgā ieradās arī trenere Agnese Rozīte un paraiejādes komandas vadītāja Daria Tikhomirova.

Lidostā komandu sirsnīgi sveica gan tuvinieki, gan valsts amatpersonas, pašvaldību pārstāvji, kā arī citi sagaidītāji.

Īpašu sagaidīšanu bija sarūpējusi Ķekavas novada pašvaldība - Rihardu pie lidostas sagaidīja izpušķots automobilis, kas Ķekavas novada pašvaldības policijas eskorta pavadībā nogādāja medaļnieku uz viņa dzimto pilsētu Baldoni, kur viņu sagaidīja draugi, novada iedzīvotāji un fani.

Rihardu ar komandu Rīgā sagaidīja un apsveica paralimpiskās kustības patronese, Valsts prezidenta kundze Andra Levite un izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

"Es katram novēlu, kurš vēl nav redzējis Riharda un "King of the Dance" priekšnesumu, noskatīties. Jūs izbaudīsiet vieglumu, eleganci, graciozitāti, kas ir prieks visai dvēselei.

Es tagad novēlu Rihardam un visai komandai drusku atpūsties, izbaudīt nākamās dienas un tad sākt domāt par nākamajām sacensībām," teica Valsts prezidenta kundze Andra Levite.

Savukārt Muižniece pateicās Snikum un komandai par Latvijas vārda nešanu pasaulē un novēlēja, lai izdodas tagad atpūsties. Viņa uzsvēra, ka šis ir olimpisko un paraolimpisko medaļu gads un mums kā valstij būtu piešķirama olimpiskā zīme.

Ministre teica, ka sportā ir ārkārtīgi labi jāpārvalda savs ķermenis, bet iejāde un darbs ar zirgu ir īpašs, jo tur jāiemācās sazināties arī ar zirgu, un tas ir dubults sasniegums.

Ķekavas novada dome piešķīrusi 10 000 eiro paralimpietim Rihardam Snikum un 3000 eiro viņa pirmajai trenerei Olgai Šellerei, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Kā norāda domē, sportista dzimtā vieta ir Baldone, kur viņš ir dzimis, mācījies, pabeidzis Baldones vidusskolu. Baldonē dzīvo visa viņa ģimene, draugi, skolotāji, klasesbiedri un atbalstītāji.

Latvijas simtgadē, 2018. gadā, viņam piešķirts Baldones pilsētas Goda pilsoņa apbalvojums, bet 2009. gadā - goda nosaukuma apbalvojums "Latvijas lepnums" nominācijā "Caur ērkšķiem uz zvaigznēm".

Mīlestība pret zirgiem Snikum esot kopš pusaudža gadiem. Viņš piedalījies reitterapijā, kur viņa pirmā trenere Šellere puisī pamanījusi talantu, un pirmās uzvaras sacensībās motivējušas jauno sportistu sasniegt arvien augstākus mērķus.

Snikus ar savu partneri zirgu "King of the dance" Tokijas paralimpiskajās spēlēs jāšanas sportā iejādē brīvā stila disciplīnā izcīnīja sudraba godalgu. Arī paraiejādes individuālajās sacensībās sportists izcīnīja sudraba medaļu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu