Kino mīļiem piedāvā dokumentālo eseju četrās sērijās "Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½"
Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" Foto: HBO

ASV izklaides kanāls HBO kino baudītājiem piedāvā režisora Spaika Lī (Spike Lee) veidoto dokumentālo eseju četrās sērijās "Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" (NYC Epicenters 9/11 –> 2021½).

Dokumentālais seriāls, kas skatāms "LMT Viedtelevīzijā", ir megapoles Ņujorkas atspoguļojums, savijot kopā iedzīvotāju stāstus, atmiņas un uzklausot piedzīvoto no cilvēkiem, kuri ir kļuvuši par lieciniekiem satricinājumiem un izaicinājumiem, ar kuriem lielpilsētai ir nācies sastapties pēdējo 20 gadu laikā.

Veidojot dokumentālo seriālu "Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½", režisors Spaiks Lī pavadīja neskaitāmas stundas, intervējot vairāk nekā 200 cilvēkus. Tie bija dažāda vecuma un sociālo grupu Ņujorkas iedzīvotāji, sākot ar paša ģimenes locekļiem un draugiem un beidzot ar atpazīstamiem politiķiem un žurnālistiem. 

Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½"
Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" Foto: HBO

Izmantojot savu unikālo spēju papildināt intervijas ar atbilstošām vizualizācijām, slavenais Ņujorkas filmu veidotājs ir radījis daudzšķautņainu lielpilsētas mozaīku par laiku, kad tā sastapusies un turpina sastapties ar lielākajiem izaicinājumiem pēdējo divdesmit gadu laikā.

No pašreizējās globālās pandēmijas un pēkšņās Black Lives Matter kustības aktivitāšu saasināšanās Spaiks Lī filmas gaitā ceļo atpakaļ laikā, līdz atgriežas postošajos teroristu uzbrukumos pilsētai 2011. gada septembrī. Šis nedaudz provokatīvais seriāls ir kā episka zaudējumu, izdzīvošanas un dzīves piepildījuma hronoloģija pilsētā, kuru režisors dēvē par “lieliskāko pilsētu uz šīs Dieva zemes”.

Spaikam Lī seriālā ir izdevies notvert Ņujorkas garu un garšu, pētot tās spēku un apliecinot spēju atgūties, atjaunoties un izturēt visus satricinājumus.

Uzticot savus atmiņu stāstus un atziņas "Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" veidotājiem, intervētie Ņujorkas iedzīvotāji rada bagātīgu stāstu kompozīciju, kas vienlaikus atspoguļo pilsētas daudzveidību.

Filmas gaitā tiek intervēts komiķis Džons Stjuarts, aktieri Rosa Peresa un Džefrijs Raits, politiķi Čaks Šumers, Rons Kims, Aleksandrija Okasio-Kortesa, medicīnas profesionāļi Dr. Antonijs Fauci, Dr. Ians Lipkins, kā arī Ņujorkas glābšanas dienesta pārstāvji, arhitekti, inženieri, žurnālisti, cilvēki, kas strādāja Ground Zero, un daudzi citi.

Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½"
Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" Foto: HBO

Filmas "Ņujorkas epicentri 9/11 –> 2021½" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu