Asins donori Septembrī VADC dosies 43 izbraukumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Septembrī Valsts asinsdonoru centrs (VADC) dosies kopumā 43 izbraukumos, informē VADC.

Izbraukumi plānoti Siguldā, Gulbenē, Valkā, Rogovkā, Līvānos, Kandavā, Ikšķilē, Jēkabpilī, Dobelē, Demenē, Cēsīs, Apē, Dagdā, Tukumā, Zilupē, Koknesē, Madonā, Sventē, Aizkrauklē, Preiļos un Džukstē.

Tāpat VADC lūdz visus donorus - gan pastāvīgos, gan arī tos, kas vēl domā par iesaistīšanos asinsdonoru kustībā, - būt īpaši aktīviem un atsaucīgiem, lai kopā varētu nodrošināt nepieciešamo pieprasījumu pēc asins komponentiem. Šobrīd ir ļoti gaidīti visu asinsgrupu donori.

VADC direktore Egita Pole norāda, ka Latvijas slimnīcās nemitīgi atrodas daudzi smagi slimi pacienti, kuriem nepieciešama asinsdonoru palīdzība.

"Diemžēl nelaimes mēdz notikt visneparedzētākajos brīžos un smagas veselības problēmas nav iespējams ieplānot ārpus atvaļinājumu laika, tādēļ lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem un rast iespēju ziedot asinis arī gada siltajos mēnešos,"

mudina Pole.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Pilns izbraukumu saraksts apskatāms VADC mājaslapā "donors.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu