Nopludināti noteikumi, kas jāievēro karalienes Elizabetes II nāves gadījumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elizabete II
Elizabete II Foto: Shaun Jeffers/Shutterstock

Nopludināts dokuments, kurā izklāstīts plāns, kā jārīkojas karalienes nāves gadījumā, un kurā atklāts slepenais segvārds, ko Apvienotās Karalistes valdības darbiniekiem jāizmanto, brīdinot citus darbiniekus par jaunumiem, ziņo "Insider".

Segvārdu sabiedrībai gan zināmu jau 2017. gadā padarīja "The Guardian" žurnālists Sems Naits. Segvārds, kuru Bekingemas pils darbinieki karalienes nāves gadījumā lietos, ir "Londonas tilts ir sabrucis".

Saskaņā ar "Insider" sniegto informāciju, ir izveidots īpaši detalizēts scenārijs, kurā atspoguļoti norādījumi par to, kā ziņa par karalienes nāvi tiks paziņota ministriem.

Monarha nāves scenārijā teikts: "Mēs tikko esam saņēmuši ziņas par Viņas Majestātes Karalienes nāvi." 

Dokumentā esot norādīts, ka ministri un augstākie ierēdņi no sekretāra saņems e-pastu, kura melnrakstā ir teikts: "Cienījamie kolēģi, es rakstu ar skumjām, lai jūs informētu par viņas Majestātes Karalienes nāvi."

2017. gadā "Guardian" ziņoja, ka plāns sāksies ar ierēdņu zvanu Apvienotās Karalistes premjerministram, lai brīdinātu viņu, ka "Londonas tilts ir sabrucis".

Taču saskaņā ar "Insider" ziņoto, tieši karalienes privātais sekretārs brīdinās premjerministru, un tālāk tiks informēti Lielbritānijas augstākā līmeņa ierēdņi, ministri un pārējie ierēdņi.

Izdevums arī ziņo, ka karalienes nāves datums iekšēji tiks saukts par "D-dienu" un katru dienu pirms viņas bērēm tiks atzīmēts kā "D + 1", "D + 2" un tā tālāk.

Saskaņā ar "Guardian" teikto, paziņojums vienlaikus tiks paziņots gan Lielbritānijas preses asociācijai, gan pārējiem pasaules plašsaziņas līdzekļiem.

Tikmēr "Insider" ziņo, ka plašāka sabiedrība nāves vēsti uzzinās oficiālā paziņojumā, ko sniegs pati karaliskā mājsaimniecība.

Apvienotās Karalistes valdības darbiniekiem tikšot piemēroti ierobežojumi sociālajos medijos, un noteikumi paredz, ka viņi "Twitter" vietnē neko nevarēšot "retvītot".

Karalienes bēres notiks 10 dienas pēc viņas nāves dienas. Tiks rīkots dievkalpojums Vestminsteras abatijā, un pēc tam viņa tiks apglabāta Vindzoras pils Karaļa Džordža VI piemiņas kapelā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu