Skujiņš Beniluksa tūres posmā finišē 41.vietā un palīdz komandas biedram izcīnīt trešo pozīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skjuiņš.
Toms Skjuiņš. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") ieņēma 41.vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres sacensību "Benelux Tour" sestajā posmā un palīdzēja savam komandas biedram Jesperam Steivenam izcīnīt trešo vietu.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 207,6 kilometrus garu sesto posmu, kura beigu daļā bija vairāki ne pārāk augsti pauguri.

Uzvarētājs Sonijs Kolbrelli no Itālijas ("Bahrain - Victorious") finišu lepnā vientulībā sasniedza pēc četrām stundām 55 minūtēm un 27 sekundēm. Viņš par 42 sekundēm apsteidza nelielu grupu, kurā finišēja arī otrās un trešās vietas ieguvēji attiecīgi viņa komandas biedrs no Slovākijas Matejs Mohoričs un Steivens.

Skujiņš līderim zaudēja sešas minūtes un 36 sekundes, finišējot lielā grupā. Latvijas sportists tika klasificēts 41.vietā.

Kolbrelli no konkurentiem atrāvās aptuveni 25 kilometrus pirms finiša un spēja noturēt vadību. Pa ceļam uz finišu viņš arī bija pirmais trijos sprinta starpfinišos, nopelnīdams deviņus punktus. Tas nozīmē, ka sacensību pēdējā dienā zilo līdera krekliņu vilks tieši Kolbrelli.

Pirms šī posma līderis bija šveicietis Štefans Kings ("Groupama - FDJ"), kurš sestdien uzvarētājam zaudēja minūti un divas sekundes, ierindodamies 21.vietā.

Kopvērtējuma līderis ir Kolbrelli, kurš par 51 sekundi apsteidz Mohoriču un par 53 sekundēm beļģi Viktoru Kampenārtsu ("Qhubeka NextHash"). Skujiņš pēc sestdienas starta kopvērtējumā no 18.vietas noslīdējis uz 29., līderim zaudējot septiņas minūtes un 43 sekundes.

Svētdien sacensību pēdējā posmā riteņbraucēji mēros 180,9 kilometrus garu distanci, kas būs salīdzinoši līdzena.

Beniluksa tūre pirmoreiz notika 2005.gadā, šogad svinot 16.gadskārtu. 2020.gadā tajā uzvarēja nīderlandietis Matjē van der Pūls.

Sacensības ar septīto posmu noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu