"Progresīvie" būtiski maina partijas valdes sastāvu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Progresīvie" kongress.
Partijas "Progresīvie" kongress. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Progresīvie" sestdien kongresā ievēlot jauno partijas valdi, būtiski mainīja tās sastāvu.

Partijas valdē ievēlēja Leilu Rasimu, Antoņinu Ņenaševu, Janu Simanovsku, Ingu Liepu-Meieri, Ati Švinku, Mārtiņu Kossoviču, Justīni Panteļējevu, Dāvi Lodziņu un Edmundu Cepurīti.

Ņenaševa, Cepurītis, Kossovičs bija arī līdzšinējā valdē. Saskaņā ar sestdienas vēlēšanu rezultātiem turpmāk valdē vairs nedarbosies līdzšinējie valdes locekļi - Terēze Gruntmane, Dace Kavasa, Ervins Labanovskis, Viesturs Kleinbergs, Igors Kļaviņš un Agnese Logina.

Jaunās vadības komandas uzdevums ir nodrošināt to, ka Rīgā iesāktās pārmaiņas pārvaldībā un labklājībā tiks īstenotas arī nacionālā līmenī.

Jaunievēlētā valde vienbalsīgi kā līdzpriekšsēdētājus virzīja Ņenaševu un Švinku, kuru kandidatūras tika atbalstīta biedru balsojumā.

Līdzšinējie partijas līdzpriekšsēdētāji bija Ņenaševa un Cepurītis.

Kongresā izskanēja priekšlikums deviņu valdes locekļu sastāvu palielināt līdz 11 locekļiem, taču šis ierosinājums atbalstu neguva.

Vēl pirms jaunās valdes ievēlēšanas nolasītajā līdzšinējās Ētikas komisijas ziņojumā tika kritizēta partijas valde par nepietiekamu komunikāciju ar partijas biedriem, tika pieminēts pielietotais mobings un piešķirtās varas izmantošana pret biedriem. Ziņojumā arī pieminēts Roberta Putņa gadījums, kurš pēc veltītās kritikas valdei, tika izslēgts no partijas.

Kongresa dalībnieki nolēma arī uzdot šodien ievēlētajai valdei līdz 2022.gada pavasara kongresam sagatavot priekšlikumus par "Progresīvo" pārvaldības modeli, institūcijas funkcijām un to iespējamo maiņu vai paplašināšanu jaunā konceptuālā modeļa ietvaros, īpaši ietverot biedru izslēgšanas mehānisma pilnveidi, kas nodrošina pilnvērtīgas tiesības pārsūdzēt izslēdzošās institūcijas lēmumu.

"Progresīvie" ir ārpusparlamenta partija, kura ir Rīgas domes koalīcijas sastāvā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu