"Sēņotāji ir kā labi apmācīti karavīri – lec līdaciņā, slēpjas, gulstas bedrēs." Jārēķinās ar 1500 eiro sodu par sēņošanu Ādažu poligonā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maksim Severin/Shutterstock

Sēņotājiem jārēķinās ar 1500 eiro sodu, ja tie dabas veltes nolēmuši lasīt Ādažu poligona apkārtnē. No gada uz gada cilvēki tiek brīdināti, ka tas ir aizliegts, turklāt šobrīd poligonā rit arī zemessardzes militārās mācības "Namejs", tomēr atrodas personas, kas šo neņem vērā, vēstī raidījums "Panorāma".

Likuma nepaklausīgie sēņotāji un ogotāji vairs netiks sveikā ar brīdinājumu, bet pret viņiem uzreiz tiks ierosināta administratīvā pārkāpuma procedūra, kā rezultātā var nākties maksāt 1500 eiro sodu.

Ādažu garnizona militārās policijas ekipāžas dodas uz teritoriju, kur pamanīti kārtējie sēņotāji, kas neievēro aizliegumu atrasties poligonā. Brīdinošās zīmes ir ik pēc pārdesmit metriem. Sēņojot poligonā, kur notiek kaujas šaušana un ir nesprāgušie lādiņi, cilvēki apdraud savu dzīvību.

"Uzkāpt kaut vai uz imitācijas līdzekļa. Lasot sēnes, tev pēkšņi ir sprādziens. Tu tur vari ar sirdstrieku nogāzties. Briesmas ir ieejot šaušanas sektorā. Tikt zem lodes,"

skaidroja Ādažu garnizona Militārās policijas priekšnieks Jānis Vīcups.

Vaicājot kādam sastaptajam sēņotājam, vai dabas velšu groziņš ir tā vērts, lai riskētu ar dzīvību, pārkāpējs atzinis:

"Nē, nav. Zināju, ka nedrīkst, es zināju, bet cik liels sods, nezināju."

Poligona uzraugi uzsvēra – turpmāk pārkāpējus uzreiz sauks pie administratīvās atbildības, jo prakse pierādot, ka brīdinājumi cilvēkus nebiedē. Soda naudu līdz 1500 eiro palielināja jau pērn.

Pērn konstatēti ap 500 pārkāpumu, šogad jau tie ir vairāk nekā 100.

"Mūsu sēņotāji ir kā labi apmācīti karavīri – lec līdaciņā, slēpjas, gulstas bedrēs, aiz kokiem slēpjas.

Pienākot klāt saka – viņi ir tupus čurājuši. Tikai bikses aizmirst novilkt. Izdoma ir ļoti bagātīga," atzina Vīcups.

Teritorija tiek uzraudzīta ar video novērošanu kameru un dronu palīdzību, kā arī notiek regulāra teritorijas apsekošana.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu