Latvijas motosportists Jonass iegūst trešo vietu Turcijas "Grand Prix" pirmajā braucienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Svētdien, 5. septembrī, Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas ieguva trešo vietu pasaules motokrosa čempionāta astotā posma - Turcijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensību pirmajā braucienā.

Svētdienas rītā norisinājās kvalifikācijas braucieni, kuros Jonass uzrādīja piekto rezultātu, bet ātrākais bija spānis Horhe Prado.

Startā nepārspēts bija Prado, bet Jonass iekārtojās ceturtajā vietā, pirmajā aplī zaudējot divas pozīcijas. Par pāris pozīcijām atkāpjoties slovēnim Timam Gajseram, Jonass vēlāk pakāpās uz piekto vietu, bet turpinājumā latvietis apdzina arī nīderlandieti Glenu Koldenhofu. Brauciena pēdējās minūtēs nīderlandietis Džefrijs Herlingss apsteidza Prado, bet trešajā vietā esošajam francūzim Romēnam Febvram uz papēžiem mina Jonass un pāris apļus pirms finiša pēc sāncenša kļūdas latvietis ielauzās pirmajā trijniekā.

Otrais brauciens sāksies plkst. 16.10.

Jonasam sezonas pirmajos posmos kritieni un tiem sekojošās tehniskās ķibeles liedza cīnīties par vietām uz goda pjedestāla, bet iepriekšējā etapā - Latvijas "Grand Prix" - viņš braucienos bija sestais un 15., otrajā piedzīvojot vairākus kritienus.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31. vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5. decembrī Indonēzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu