Lelde Ceriņa publiskojusi mazu ieskatu no mazuļa pirtīžas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lelde Ceriņa savos sociālajos tīklos publiskojusi attēlus no pirtīžas un saru dzīšanas. 

"Pirtīžas ir sentēvu rituāls, kura laikā māmiņa un bērniņš tiek enerģētiski atdalīti, mazulim tiek veltīti dažādi spēka vārdi un vēlējumi,

kā arī tiek veikts pateicības rituāls mammai par mazulīša iznēsāšanu," raksta jaunā māmiņa.

"Savukārt, saru dzīšana ir pirtīžu rituāla sastāvdaļa, kuras laikā siltā pirtiņā jaundzimušais tiek peldināts zāļu vannā, un pēc tam saņem maigu masāžu ar mammas pienu. Šīs masāžas laikā no mazuļa ādiņas izlien mazi sariņi, līdzīgi rugājiem.

Tiek uzskatīts, ka sari esot dziedzeri, kas apņem bērniņu dzīvojot mammas puncī un palīdz ādai ūdenī neatmiekšķēties. Pēc sariņu izdzīšanas mazulis labāk guļot un pusaudža gados esot mazāk pumpu.

Protams, to ir grūti pierādīt. Patiesību sakot, nav arī nemaz tik svarīgi, jo pats rituāls ir emocionāli piesātināts notikums jaunajai ģimenei. Un ticējumiem katrs jau var ticēt tik daudz, cik vēlas. 

Pirtīžas Adelei izpalika ārkārtas situācijas dēļ, taču Francim šo pasākumu ieplānoju jau krietnu brīdi pirms viņa dzimšanas.

Pēc pieredzētā varu teikt, ka šo novēlētu izbaudīt ikvienai ģimenei! Un ne tik daudz mazulīša dēļ, cik tā, ko var piedzīvot paši vecāki. Pēc rituāla bērnam, seko kārtīga izpirtošanās gan mammai, gan tētim.

Guļot pirtī nobirdināju ne vienu vien asaru. Gan pateicības, gan rūgtuma. Taču pāri visam - mīlestības. Savukārt, Aivim izdevās pirtnieka vadībā sasniegt ko tādu, ko pirtnieks nodēvēja par "dvēselītes pastaigu".

Pirtīžas var veikt arī savās mājās, ideālā gadījumā - pašas ģimenes pirtiņā. Un šis rituāls ieteicams mazuļa pirmajos mēnešos."

Jau vēstīts, ka pašmāju TV personība Lelde Ceriņa 8. augustā pasaulē laidusi dēlu Franci Ceriņu, sirsnīgā ierakstā sociālo tīklu vietnē "Instagram" pavēstījusi Lelde.

Pie ieraksta Lelde sacījusi: "Lēnītēm iepazīstamies, vērojam, ieklausāmies un sajūtam. baudām to gaišumu, ko ģimenē ienes tāds mazs kamoliņš!"

Ceriņa apprecējās ar mīļoto Aivi 2018. gada maijā. Pāris kļuva par vecākiem meitai Adelei 2019. gada nogalē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu