Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ "Šie spērieni apdraud karjeru." Lietuviešu UFC cīkstonis pēc pretinieka spēriena iedzīvojas smagā savainojumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 5. septembrī, zaudējumu piedzīvoja lietuviešu cīkstonis Modests Bukausks, iedzīvojoties vizuāli nepatīkamā savainojumā.

Bukausks "UFC Vegas 36" cīņu šovā ar otrā raunda tehnisko nokautu piekāpās amerikānim Halilam Rontrī.

Cīņa beidzās pēc tam, kad Rontrī otrajā raundā trāpīja precīzu spērienu ("oblique kick") pa Bukauska "priekšējās" ceļgalu, manāmi izsitot to no vietas. Bukausks uzreiz zaudēja balansu un cīņas tiesnesis Herbs Dīns nekavējoties devās pārtraukt cīņu.

Piezīme - video redzamais skats var būt nepatīkams.

Pēc cīņas Bukausks savā "Instagram" kontā norādīja, ka ceļgalam, visticamāk, esot saišu savainojumi, bet magnētiskā rezonanse viņa celim tikšot veikta, kad viņš atgriezīsies Anglijā.

Paņēmiens, ar kuru Rontrī uzveica Bukausku, jau ilgāku laiku tiek apspriests MMA sabiedrībā, un netrūkst kā cīkstoņu tā ekspertu, kuri uzskata, ka šo spērienu vajadzētu aizliegt, ņemot vērā tā potenciālu radīt karjeru ietekmējošus savainojumus.

MMA cīkstoņi pretenzijas pret brutālo spērienu izteica arī pēc Bukauska - Rontrī cīņas.

"Tas bija sāpīgi. Es ienīstu tos spērienus. Šie spērieni apdraud karjeru," savā "Twitter" kontā rakstīja pirmā smagā svara cīkstonis Džimijs Manuva.

Savam amata brālim pievienojās arī 61,2 kilogramu divīzijas čempions Aldžamins Stērlings: "Kurš grib ierasties uz cīņu, izdarīt džebu un tikt pie pilnībā iznīcināta ceļgala... Tas ir drausmīgs spēriens."

"Šo spērienu vajadzētu aizliegt. Tas spēj ietekmēt [cīkstoņu] karjeras," rakstīja 77 kilogramu divīzijas cīkstonis Belals Muhamads.

Pēc šī zaudējuma 27 gadus vecā Bukauska bilance UFC ir viena uzvara un trīs neveiksmes. Savā MMA karjerā kopumā Bukausks ir izcīnījis 11 uzvaras, piedzīvojot piecus zaudējumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu