Šūmahera ilggadējais draugs nācis klajā ar jauniem komentāriem par pilota veselības stāvokli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žans Tods un Mihaels Šūmahers
Žans Tods un Mihaels Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Ilggadējais "Ferrari" Pirmās formulas (F-1) komandas vadītājs un tagadējais Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods sarunā ar vācu laikrakstu "Bild" izteicās par leģendārā pilota un sava drauga Mihaela Šūmahera veselības stāvokli.

Kopš 2013. gada nelaimīgā slēpošanas incidenta, kurā Mihaels Šūmahers iedzīvojās smagā galvas savainojumā par viņa veselības stāvokli informācijas bijis gaužām maz.

Šūmahera ģimenes locekļi intervijās par leģendārā pilota veselības stāvokli allaž atbild ļoti izvairīgi, kamēr apmeklēt bijušo braucēju ir atļauts ļoti šauram cilvēku lokam.

Viens no šiem cilvēkiem ir Šūmahera raugs un ilggadējais boss "Ferrari" rindās Žans Tods.

Aizvadītā gada nogalē Tods atklāja, ka viņa draugs turpina cīnīties ar negadījumā gūtajiem savainojumiem: "Viņa ģimene cīnās tikpat daudz, cik viņš. Mūsu draudzība, protams, nevar būt tāda, kāda reiz tā bija, jo starp mums vairs nav tādas komunikācijas kā iepriekš."

Tagad Tods F-1 faniem devis jaunu cerību stariņu, sarunā ar "Bild" norādot, ka Šūmahera veselības stāvokļa trajektorija ejot uz augšu. Tāpat FIA prezidents norādīja, ka bijušā pilota veselības stāvoklis "laika gaitā lēnām, bet pavisam noteikti uzlabošoties".

Iepriekš Tods arī atklāja, ka kopā ar savu bijušo cīņu biedru skatoties F-1 sacīkstes. Savukārt cita Šūmahera bijušā priekšnieka Flavio Briatores bijusī sieva ir izteikusies, ka leģendārais pilots komunicējot tikai ar acīm. 

Tiesa, ar pavisam drūmu prognozi par Šūmahera veselības stāvokli jau iepriekš nāca klajā atzīts franču neirologs Ērihs Rīders: "Es uzskatu, ka viņš ir veģetatīvā stāvoklī. Tas nozīmē, ka viņš ir nomodā, taču nereaģē. Viņš elpo, viņa sirds darbojas, un, iespējams, viņš var piecelties sēdus vai pat ar speciālista palīdzību kā mazulis paiet, bet neko vairāk. Es domāju, ka tas viņam ir maksimums."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu