Dzierkals pievienojies Pilzenes "Škoda" vienībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals karjeru turpinās Čehijas ekstralīgas komandā Pilzenes "Škoda", pirmdien paziņoja vienība.

Klubs ziņo, ka Dzierkals Pilzenē ieradās jau pagājušās nedēļas beigās un ir tuvu tam, lai nokārtotu visas nepieciešamās formalitātes.

"Škoda" sporta direktors Tomāšs Vlašaks norādīja, ka hokejists nesen kopā ar Latvijas izlasi piedalījās olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, tāpēc Dzierkalam vajadzētu būt labā sportiskajā formā.

Uzbrucējs jaunajā komandā spēlēs ar 17.numuru.

No 2007. līdz 2009.gadam Pilzenes klubā spēlēja aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Starpsezonā Dzierkals vienubrīd trenējās kopā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet abām pusēm neizdevās vienoties par sadarbību.

Dzierkals iepriekšējo sezonu aizvadīja Rīgas "Dinamo" rindās, kur laukumā bija 52 spēlēs, gūstot desmit vārtus un izdarot 14 rezultatīvas piespēles. Rīgas klubā Dzierkals spēlēja arī 2018./2019.gada sezonā, bet pēc tam vienu gadu pavadīja Somijas augstākās līgas klubā Mikeli "Jukurit".

Pirms atgriešanās Latvijā Dzierkals 2017./2018.gada sezonā laukumā bija četrās Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs, kurās Toronto "Marlies" sastāvā ar rezultativitāti neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -4. Lielāko daļu šīs sezonas Dzierkals pavadīja ECHL līgas komandā Orlando "Solar Bears".

Savukārt pirms pievienošanās "Marlies" Dzierkals divas sezonas pārstāvēja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Ruinas-Norandas "Huskies". Pirms došanās uz Ziemeļameriku Dzierkals spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", bet pirms tam bija "Ogre"/"Sāga 97" paspārnē.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš nav spēlējis.

2016.gada augustā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, palīdzot valstsvienībai Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā guva vienus vārtus.

Pagājušajā sezonā Pilzenes komanda Čehijas ekstralīgā izcīnīja piekto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu