Sprostā pie Saeimas mēnesi uzturēsies cilvēki, kuri neatbalsta kažokzvēru audzēšanu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Notiek biedrības "Dzīvnieku brīvība" rīkots gājiens "Kažokādas pagātnē" dzīvnieku aizstāvēšanai no kažokādu industrijas.
Notiek biedrības "Dzīvnieku brīvība" rīkots gājiens "Kažokādas pagātnē" dzīvnieku aizstāvēšanai no kažokādu industrijas. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sprostā pie Saeimas mēnesi plāno uzturēties cilvēki, lai paustu atbalstu kažokzvēru audzēšanas aizliegšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, pašvaldībā ir saņemts biedrības "Dzīvnieku barība" piketa pieteikums, kurā plānots izmantot sprostu. Piketa laiks pieteikts no 14.septembra plkst.8 līdz 15.oktobrim plkst.21.

Plānots, ka katrā piketa dienā piedalīsies trīs līdz septiņi dalībnieki. Pašlaik pašvaldība izskata minēto pieteikumu un veic normatīvos noteikto informācijas apmaiņu, norādīja Vidauskis.

Pasākums saistīts ar Saeimā iesniegto sabiedrisko iniciatīvu par kažokzvēru audzēšanas aizlieguma noteikšanu.

"Sastopot deputātus ceļā uz darbu, pusdienu pārtraukumā un atceļā uz mājām, mēs atgādināsim viņiem par dzīvniekiem, kuri ir ieslodzīti zvēraudzētavu sprostos, un mudināsim pieņemt aizliegumu," mājaslapā "sprosts.lv" norādījuši pasākuma organizētāji.

Rīkotāji aicina brīvprātīgos izglābt dzīvniekus no kažokādu industrijas, pavadot vienu dienu vai nakti sprostā un info teltī pie Saeimas. Katra maiņa paredzēta 12 stundas gara. Mājaslapā norādīts, ka pašlaik pasākumam pieteikušies 99 cilvēki.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu