VIDEO ⟩ Jaunākā informācija par smago avāriju uz Ventspils šosejas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārija uz Ventspils šosejas 27. kilometrā.
Avārija uz Ventspils šosejas 27. kilometrā. Foto: Portāla "Apollo.lv" aculiecinieks

Pirmdien, 6. septembrī, no rīta notikusi smaga avārija uz Ventspils šosejas 27. kilometrā, portālu "Apollo.lv" informēja Valsts policija (VP). Frontālās sadursmes rezultātā dzīvību zaudēja kāds cienījama vecuma vīrietis, vēstī  TV3 raidījums "Degpunktā".

Seniora vadītais transporta līdzeklis iebraucis pretējā virziena joslā, tā liecina sākotnējā informācija. Vieglās automašīnas un mikroautobusa avārija pilnībā apstādināja satiksmi uz Ventspils šosejas.

Trieciens bija tik liels, ka Rīgas virzienā braucošais mikroautobuss gaisā apmeta kūleni un ielidoja grāvī, savukārt vieglais auto, kas virzījās uz Tukumu, apstājās šķērsām ceļa vidū. Abi mikroautobusā sēdošie paši izrāpās no spēkrata, savukārt vieglās automašīnas vadītājs bija smagi iespiests, tomēr vēl elpoja. Aculiecinieki nekavējoties sauca glābējus un mediķus.

"Uzreiz uz negadījuma vietu devās četras mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu. Uz vietas mediķi konstatēja, ka diemžēl līdz mediķu ierašanās brīdim bojā gājis ir viens cilvēks, viņa traumas nebija savienojamas ar dzīvību,

savukārt divi citi cilvēki bija guvuši vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus jeb politraumu, un viņi abi vidēji smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā," skaidro NMPD.

Policisti norāda, ka mikroautobusa vadītājs sniedzis pirmās liecības un uz vietas ticis pārbaudīts ar alkometru. Nav konstatēts, ka vadītājs būtu lietojis apreibinošās vielas.

Pastāv aizdomas, ka 59 gadus vecais vieglās automašīnas vadītājs iebraucis pretējā joslā. Tas secināms gan no aculiecinieku liecībām, gan pēdām uz asfalta un grāvī.

Neoficiāli zināms, ka vieglā automobiļa vadītājs ļoti strauji iebraucis pretējā joslā un notikušais nav saistāms ar vēlmi pārgalvīgi apdzīt. Var pieļaut, ka šoferis iesnaudies vai varbūt viņam pie stūres kļuvis slikti. Arī alkohola reibums nav izslēgts.

Notikuma vietā sastaptie glābēji un izmeklētāji norāda uz to, ka, iespējams, seniora dzīvību varēja glābt, ja viņš būtu piesprādzējies. Drošības jostas sprādzes stiprinājuma vietā bija iesprausta vien butaforija, kas visdrīzāk slāpēja nepatīkamās skaņas, ko rada automašīna, kad vadītājs aizmirsis uzlikt jostu.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu