VIDEO ⟩ Blakus "nobāl" pat Porziņģis - Irānas sēdvolejbola izlasei zeltu atnes gandrīz 250 centimetrus garš spēlētājs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānas sēdvolejbola izlases līderis Morteza Mehrzadselakdžani (vidū).
Irānas sēdvolejbola izlases līderis Morteza Mehrzadselakdžani (vidū). Foto: Reuters / Scanpix

Irānas sēdvolejbola izlasei sestdien, 4. septembrī paraolimpisko spēļu zeltu palīdzēja izcīnīt otrs garākais cilvēks pasaulē Morteza Mehrzadselakdžani.

Divus metrus un 46 centimetrus garais Mehrzadselakdžani, kurš labāk zināms kā Mehrzads, sestdien Tokijā palīdzēja Irānas komandai nosargāt paraolimpisko čempionu titulu, finālā ar 3-1 uzvarot Krievijas Paraolimpiskās komitejas izlasi.

Mehrzads neapšaubāmi bija Irānas komandas spēcīgākais ierocis. Viņš ir visu laiku garākais cilvēks, kāds jebkad piedalījies paraolimpiskajās spēlēs.

Viņš finālspēlē bija savas komandas rezultatīvākais volejbolists ar 28 punktiem. Krievijas Paraolimpiskās komitejas vienība bija vienīgā komanda, kas šajās sacensībās spēja uzvarēt kaut setu mačā pret irāņiem.

33 gadus vecais Mehrzads sāka spēlēt sēdvolejbolu tikai pusgadu pirms Rio spēlēm, kurās arī Irāna izcīnīja zeltu.

Kad viņš atrodas sēdus pozīcijā uz grīdas, viņa rokas sniedzas aptuveni 180 centimetru augstumā, kas ir neatvairāms ierocis Irānas komandas arsenālā.

Irānis Mehrzads šobrīd ir otrais garākais cilvēks pasaulē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu