VIDEO ⟩ Vairākām klasēm karantīna. Daļai skolēnu atsāksies attālinātās apmācības (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: kyo azuma/unsplash

Sākusies otrā jaunā mācību gada nedēļa, taču daudziem skolēniem klātienes apmācības beigušās. Vairākās Latvijas skolās atklāti Covid-19 sasirgšanas gadījumi, un daudzas klases spiestas atkal pāriet uz attālināto mācību režīmu, vēstī TV3 Ziņas.

Pagājušajā nedēļā skolas gaitas klātienē atsāka teju 220 000 skolēnu, kuri, ja vien nav vakcinēti, visi kā viens ik nedēļu tiek testēti. Un plašais skrīnings turpina uzrādīt Covid-19 pozitīvus rezultātus. Turklāt jau otrajā jaunā mācību gada nedēļā, skolēnu saslimšanas gadījumi sākuši ietekmēt arī skolu darbu visā Latvijā.

"Ir skolotāji, kuri kļuvuši kā kontaktpersonas, ir bērni ar pozitīvu testu rezultātiem vai nu nedēļas nogalē, vai iepriekšējā piektdienā. Un šajā sakarā sākas direktora autonomijas un darba organizācijas jautājums, kurā mēs izvērtējam katru situāciju, katru klasi,"

 norāda Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Piemēram, Rīgā šobrīd karantīnā nonākušas jau vairāk nekā 20, pārsvarā pamatskolu un sākumskolu klases, kurām tagad noteikts attālinātais mācību režīms.

Līdzīga situācija ir arī Rīgas 64. vidusskolā. Tur faktu, ka kāds skolēns ir Covid-19 pozitīvs, skolas vadība uzzināja nedēļas nogalē, saņemot iknedēļas testēšanas rezultātus.

"Tā kā klase ir tāda, kur gandrīz puse ir vakcinēta, līdz ar to tiek realizēts daļējs process.

Tātad vakcinētie turpina klātienes procesu, nevakcinētie atrodas karantīnā un turpina izglītības procesu no mājām. Skolotājs gatavojas šai klātienes stundai un iespēju robežās gatavo materiālus, gatavo resursus tai klases daļai, kas atrodas karantīnā,

bet tas nav tāds attālināto mācību process, kādu mēs redzējām pavasarī," norāda Rīgas 64. vidusskolas direktors Ernests Sviklis.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu