Ožjē-Aliasims sasniedzis karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fēlikss Ožjē-Aliasims
Fēlikss Ožjē-Aliasims Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 8. septembrī, karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniedza Kanādas tenisists Fēlikss Ožjē-Aliasims.

Ožjē-Aliasims (ATP 15.), kuram piešķirts 12.numurs, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 3-1 uzvarēja lielisku sniegumu demonstrējušo spāni Karlosu Alkarasu (ATP 55.).

Talantīgais Spānijas tenisists iepriekšējās divās kārtās aizvadīja smagas piecu setu cīņas, kas par sevi manīt lika ceturtdaļfinālā pret kanādieti. Alkarass iedzīvojās labās kājas augšstilba muskuļa savainojumā, kā rezultātā otrajā setā pēc ceturtā geima izstājās no turnīra.

Kanādietis otrdien kļuva par pirmo 2000.gadā un vēlāk dzimušo tenisistu, kurš iekļuvis "Grand Slam" pusfinālā.

Iepriekš Ožjē-Aliasima labākais sniegums "Grand Slam" bija šosezon Vimbldonā sasniegtais ceturtdaļfināls.

"Pēdējos gados esmu iemācījies lielāku uzmanību veltīt mentālajam aspektam. Daudz vairāk koncentrējos un mēģinu demonstrēt stabilu sniegumu, kas arī vairo pārliecību un ticību sev," pēc uzvaras teica kanādietis. "Jūtu, ka esmu audzis gan kā spēlētājs, gan kā cilvēks. Noteikti esmu gatavs iekarot augstākās virsotnes."

Šī ir tikai otrā reize "Grand Slam" turnīru vēsturē, kad pusfināla fāzi dāmu un vīriešu turnīrā sasnieguši Kanādas tenisisti. Iepriekš 2014.gadā Vimbldonā tas izdevās Milošam Raoničam un Eižēnijai Bušārai.

Pusfinālā Ožjē-Aliasims tiksies ar šīs sezonas "Australian Open" otrās vietas ieguvēju Daniilu Medvedevu no Krievijas (2.). Medvedevs ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-0, 4-6, 7-5 uzvarēja Boticu van de Zandshulpu no Nīderlandes (117.).

Ožjē-Aliasims pēc uzvaras ceturtdaļfinālā norādīja, ka tieši Medvedevs uzskatāms par vienu no labākajiem tenisistiem uz cietā seguma. Viņam līdzās nostādāmi serbs Novaks Džokovičs un Aleksandrs Zverevs no Vācijas.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu