Rīgas domes priekšsēdētājs samaksājis KNAB piemēroto sodu saistībā ar dalību publiskajā iepirkumā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis ieradies Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolā, lai sveiktu izglītības iestādi par noteiktā vakcinācijas apjoma sasniegšanu.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis ieradies Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolā, lai sveiktu izglītības iestādi par noteiktā vakcinācijas apjoma sasniegšanu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) samaksājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemēroto 70 eiro sodu par viņam piederošā uzņēmuma "Innocent PRO" dalību publiskā iepirkumā.

Viņš gan norāda, ka sods piemērots par lēmumu, kuru viņš nav pieņēmis un nav varējis ietekmēt.

"Es neesmu šī uzņēmuma valdē un neesmu amatpersona šajā uzņēmumā, jo man to aizliedz likums. Neraugoties uz to visu, pēc pašreizējā likuma burta šis tomēr ir pārkāpums, tāpēc piemēroto 70 eiro sodu esmu samaksājis,"

sacīja Staķis.

Jau vēstīts, ka KNAB piemēroja administratīvo sodu bijušajam Saeimas deputātam, Rīgas mēram Staķim.

2019. gada 17. septembrī, kad Staķis ieņēma Saeimas deputāta amatu, viņam piederošais uzņēmums "Innocent PRO" noslēdza publiska iepirkuma līgumu ar pasūtītāju SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" par kafijas un tējas piegādāšanu 2626 eiro apmērā.

Likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" paredz aizliegumu Saeimas deputātiem būt tādas komercsabiedrības dalībniekiem, kam noslēgts publiska iepirkuma līgums.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, kafija un tējas tirdzniecības uzņēmums "Innocent PRO" 2020. gadā strādājis ar 2,3 miljonu eiro apgrozījumu un 3161 eiro peļņu.

Uzņēmums Staķim piederēja līdz 2019. gadam. Pašlaik tas pilnībā pieder AS "Infinity Coffee", kurā akcionāri ir Staķis, Uldis Sangovičs, Aivars Kaulakalns un Mārtiņš Dzenis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu