"Rīgas" hokejisti sezonas otrajā MHL mačā revanšējas "Kapitan"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti
HK "Rīga" hokejisti Foto: www.hkr.lv

"Rīgas" komanda trešdien svinēja uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonas otrajā spēlē.

Rīgas vienība Piņķos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzveica Stupino "Kapitan", revanšējoties par otrdien piedzīvoto zaudējumu 2:3.

Tāpat kā otrdienas mačā, arī šodienas cīņā Latvijas komandas hokejistiem bija izteikts pārsvars metienos pa vārtiem, taču rezultātā to pārvērst izdevās tikai otrā perioda sestajā minūtē, kad pēc mazākuma izturēšanas Ņikita Sažko ātrā uzbrukuma raidīja ripu vārtos. Divas minūtes vēlāk pretinieki izlīdzināja rezultātu un pēc otrā perioda tablo vēstīja rezultātu 1:1.

Trešās trešdaļas astotajā minūtē Edvards Bergmanis pielika punktu uzbrukumam, kurā pretinieku vārtsargs nespēja lāga uztvert Ģirta Silakalna mesto ripu - 2:1.

Nākamnedēļ rīdziniekiem paredzētas divas spēles izbraukumā ar Habarovskas "Amurskie tigri", bet nedēļas nogalē mājās būs cīņas ar Sahalīnas "Akuli".

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pēc iepriekšējās MHL sezonas Latvijas komandā ir notikušas visai ievērojamas pārmaiņas. Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezušies galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņas asistents Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri turpinās strādāt Nikolajs Žurkovs. Komandas menedžera funkcijas turpinās pildīt Juris Opuļskis.

Spēlētāju sastāvā no iepriekšējās sezonas pieteikumā ir palikuši 14 hokejisti, bet klāt nācis 21 jauns hokejists, un līdz ar to arī ir samazinājies komandas vidējais vecums. Pilnībā ir mainījusies vārtsargu līnija, bet arī aizsardzībā un uzbrukumā ir ievērojamas izmaiņas.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlēs Rietumu konferencē, kur kopā būs 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūs izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu