Latviešu uzņēmums piesaistījis investīcijas 45 miljonu ASV dolāru apmērā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto/Printify

Drukāšanas pēc pieprasījuma platforma "Printify" piesaistījusi investīcijas 45 miljonu ASV dolāru apmērā, ceturtdien žurnālistiem atklāja "Printify" līdzdibinātājs un izpilddirektors Jānis Berdigans.

Uzņēmumā pauda, ka "Printify" ir noslēdzis vienu no lielākajiem investīciju piesaistes posmiem Baltijā, saņemot finansējumu no riska kapitāla uzņēmuma "Index Ventures", "H&M Group", "Virgin Group", Baltijas vienradžu "Wise" un "Vinted" līdzdibinātājiem un citiem tehnoloģiju nozares līderiem un eņģeļu investoriem, tostarp tādiem izklaides nozares investīciju fondiem kā "Vila Smita "Dreamers VC". Finansējums piesaistīts A sērijas investīciju posmā.

Uzņēmums piesaistītos līdzekļus plāno izmantot noieta tirgu paplašināšanai visā pasaulē.

"Mūsu tirgus ir visā pasaulē, bet mūsu galvenā mītne vienmēr ir bijusi Latvijā - šeit strādā arī lielāka daļa no mūsu nu jau 500 cilvēku lielās starptautiskās komandas. Mēs lepojamies būt daļa no Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēmas, tieši tāpēc arī izvēlējāmies būt pirmais jaunuzņēmums Latvijā, kas saviem darbiniekiem piedāvā akciju opcijas. Mums ir svarīgi, lai komanda būtu daļa no uzņēmuma panākumiem, jo mūsu sasniegumu pamatā ir komandas kopdarbs," pauda Berdigans.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmuma mērķis ir veidot platformu, kas nemitīgi attīstās un ļauj ikvienam sākt e-komercijas uzņēmējdarbību ar pēc iespējas mazākām investīcijām un risku. ""Printify" misija ir pārveidot e-komerciju no masveida ražošanas uz ražošanu pēc pieprasījuma, un plānojam turpināt savu straujo izaugsmi, ieejot jaunos tirgos un investējot Eiropas vistalantīgāko un mērķtiecīgāko cilvēku komandā," minēja Berdigans.

Šobrīd platformā ir vairāk nekā divi miljoni reģistrēto tirgotāju.

Jau vēstīts, ka "Printify Development" pagājušajā gadā strādāja ar 7,139 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,4 reizes un sasniedza 847 084 eiro.

"Printify" ir tiešsaistes platforma, kas visā pasaulē savieno tirgotājus ar apdrukas pakalpojumu sniedzējiem. Uzņēmuma galvenais tirgus ir ASV, bet tā galvenā mītne atrodas Rīgā. Uzņēmums "Printify Development" ir reģistrēts 2015.gada augustā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir ASV reģistrētais uzņēmums "Printify Inc.", bet patiesais labuma guvējs ir Berdigans.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu