Vienā no "US Open" pusfināliem spēkosies Džokovičs un Zverevs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: Reuters/ScanPix

Serbu tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs gaidāmajā "US Open" pusfinālā tiksies ar Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu.

Džokovičs trešdien ar 5-7, 6-2, 6-2, 6-3 uzvaru pār itāli Mateo Beretīni (ATP 8.) nonāca divu spēļu attālumā no tā, lai kļūtu par pirmo tenisistu 52 gados, kuram bijis pa spēkam iegūt visus četrus "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulus vienā gadā.

Džokovičs pagarināja savu uzvaru sēriju "Grand Slam" turnīros līdz 26 mačiem, jūlijā notikušā Vimbldonas fināla atkārtojumā pārspējot Beretīni.

"Manuprāt, tas kopumā bija lielisks sniegums," sacīja Džokovičs, nosaucot savus pēdējos trīs setus par "labākajiem trim setiem, kādus esmu spēlējis šajā turnīrā".

Pasaules ranga pirmais numurs piektdien pusfinālā tiksies ar olimpisko čempionu Aleksandru Zverevu no Vācijas, kurš Tokijā pusfinālā pārspēja Džokoviču.

"Viņš ir lieliskā formā. Viņš ir daudz uzvarējis," sacīja Džokovičs. "Viņš šobrīd ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Jo lielāks izaicinājums, jo lielāks gods to pārvarēt."

Džokovičs pēc austrālieša Roda Leivera, kurš to paveica 1969.gadā, cenšas kļūt par pirmo tenisistu vīriešu tenisā, kurš ieguvis visus četrus "Grand Slam" titulus vienā gadā.

34 gadus vecais serbs arī tiecas pēc sava ceturtā ASV atklātā čempionāta uzvarētāja titula un vīriešiem rekorda vērtās 21. "Grand Slam" trofejas. Šobrīd viņš ar 20 tituliem šo godu dala ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu, kuru traumu dēļ šajā turnīrā nav.

Pasaules ranga ceturtā rakete Zverevs, kurš ir pagājušā gada "US Open" vicečempions, sasniedza savu ceturto "Grand Slam" pusfinālu, ar 7-6 (8:6), 6-3, 6-4 pieveicot ranga 46.vietā esošo Loidu Herisu no Dienvidāfrikas.

"Viņš ir labākais spēlētājs pasaulē. Viņu ir ļoti grūti uzvarēt," pēc spēles par cīņu ar Džokoviču sacīja Zverevs. "Es biju pirmais spēlētājs, kurš šogad viņu uzvarēja ļoti svarīgā mačā. Tas kaut ko nozīmē."

Zverevam ir padevusies 16 uzvaru sērija, kas ietver arī uzvarētāja titulu pagājušajā mēnesī turnīrā Sinsinati. Savukārt Džokovičs laikā starp olimpiskajām spēlēm un "US Open" nespēlēja.

Džokovičs bilanci mačos ar Beretīni uzlaboja līdz 4-0.

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā Kanādas tenisists Fēlikss Ožjē-Aliasims (ATP 15.) tiksies ar "Australian Open" finālistu Daņiilu Medvedevu (ATP 2.) no Krievijas Tenisa federācijas.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu