Zināms, kuru Rīgas rajonu iedzīvotāji viskūtrāk vakcinējas pret Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki uz ielas Bolderājā. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki uz ielas Bolderājā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgā vismazākais pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars ir Spilvē, Voleros un Bolderājā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) analizētie Nacionālā veselības dienesta dati par vakcināciju pabeigušām personām.

Kopumā Rīgā vakcinēti ir 39,2% iedzīvotāju. Daļā galvaspilsētas rajonu vakcinācijas aptvere ievērojami pārsniedz vidējo rādītāju.

Trīs apkaimēs ir vakcinējušies vairāk par pusi iedzīvotāju - Berģos 52,4%, Bieriņos 50,6% un Beberbeķos 50,1%. Augsta vakcinācijas aptvere ir arī Mežaparkā, kur vakcinācijas procesu noslēguši 49,4%, Brasā šīs rādītājs sasniedz 49,7%, centrā 49,2%.

Augsti rādītāji ir arī Vecāķos, Ķīpsalā, Grīziņkalnā, Teikā, Vecpilsētā un Buļļos, kur pret Covid-19 vakcinējušies no 45,3% līdz 47,8% iedzīvotāju.

Mazāk par 30% vakcinēto ir četrās Rīgas apkaimēs. Spilvē vakcinējušies 16,2%, Voleros 26,4%, Bolderājā 28,1%, bet Daugavgrīvā 29,2% iedzīvotāju.

Nedaudz lielāka aptvere ir Vecmīlgrāvī, kur pilnībā vakcinējušies ir 30,3%, liecina CSP dati. Rumbulā šis rādītājs ir 31,3%, bet Salās - 31,5%.

Tāpat 40% vakcinācijas aptvere nav sasniegta Šķirotavā, Mīlgrāvī, Pļavniekos, Ķengaragā, Brekšos, Vecdaugavā, Sarkandaugavā, Bukultos, Maskavas forštatē, Dreiliņos, Dārzciemā, Jaunciemā, Iļģuciemā, Zolitūdē, Mangaļsalā, Katlakalnā, Purvciemā, Ziepniekkalnā, Imantā, Trīsciemā, Juglā, Sužos un Šampēterī.

Kleistos, Dzirciemā un Dārziņos vakcinācijas aptvere tuvojas 41%, bet Čiekurkalnā un Pleskodālē šis rādītājs ir pārsniegts. Mūkupurvā, Mežciemā, Torņakalnā, Zasulaukā, Pētersalā-Andrejsalā, Bišumuižā, Skanstē, Avotos, Āgenskalnā, Kundziņsalā un Atgāzenē pret Covid-19 pilnībā ir vakcinējušies no 42% līdz 44,9% iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu