FOTO un VIDEO ⟩ Lielbritānijas policija apcietina četrus narkodīlerus no Latvijas. Katrai personai piespriesti vairāk nekā 10 gadi cietumā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lielbritānijas policija ir notvērusi četrus narkodīlerus no Latvijas par starptautiska mēroga narkotiku tirdzniecību vairāk nekā viena miljona eiro vērtībā, vēsta Vestmidlendas policija.

Noziedzīgais grupējums tika atklāts, pateicoties Rietummidlendas reģionālās organizētās noziedzības vienības vadītās izmeklēšanas par narkotiku tirdzniecību Apvienotajā Karalistē.

Līderis Iļja Paļjonijs un Egons Semjonovs.
Līderis Iļja Paļjonijs un Egons Semjonovs. Foto: Vestmidlendas policija

Aizvadītā gada oktobrī policija konstatēja, ka Paļjonijs un Semjonovs ir reģistrējušies kādā viesnīcā. Pēcāk tika pētīti viesnīcas video ieraksti, kuros redzams, kā vīrieši viesnīcā ierodas ar lielām sporta somām.

Pēcāk viesnīcas novērošanas kameras fiksēja, ka pie viesnības piebrauc kāds "BMW" markas automašīna. Lielbritānijas policija apturēja "BMW" markas spēkratu ar diviem narkodīleru grupējuma locekļiem – šoferi Igoru Gridinu un blakussēdētāju Alekseju Sagamogu. Neilgi pēc tam aizturēti arī Iļja Paļjonijs un Egons Semjonovs, kuri jau iepriekš atradušies policijas novērošanā.

Apturētajā "BMW" spēkratā policija konstatēja teju 200 00 sterliņu mārciņu vērtu psihoaktīva vielu MDMA un marihuānas kravu.

BMW vadītājs Igors Gridins un blakussēdētājs Aleksejs Sagamogas.
BMW vadītājs Igors Gridins un blakussēdētājs Aleksejs Sagamogas. Foto: Vestmidlendas policija

Policijas darbinieki automašīnā atrada mugursomu ar narkotikām un čekiem, kas liecināja, ka tās tiek sūtītas un pārdotas arī citās pasaules valstīs. Tika konstatēts, ka iepakojumi ar narkotikām pārtverti no Amerikas.

Narkodīleru grupējuma līdera Paļjonija mobilajā telefonā atklājās, ka tirdzniecība notiek vairākos kontinentos.

Viņš ar Semjonovu lidoja no Rīgas uz Londonu, kur savākuši somu ar narkotikām.

Lielbritānijas tiesa notiesāja narkodīlerus par narkotiku turēšanu ar mērķi tās izplatīt. Visi grupējumā iesaistītie tika apcietināti 2021. gada 8. septembrī.

Vestmidlendas izmeklētājs Deivs Hollijs par narkodīleru aizturēšanu sacīja: "Šis bija ievērojams narkodīleru grupējums, un pat globālā pandēmija neatbalstīja viņu rūpīgi izstrādātos plānus importēt un eksportēt uz citiem kontinentiem."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu