Covid-19 Eiropā ⟩ Latvija infekcijas izplatības rādītājā pakāpusies līdz 19. vietai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta ''Rīga''. Ilustratīvs foto
Lidosta ''Rīga''. Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Ints Kalnins

Latvijā turpinot augt inficēšanās līmenim ar Covid-19, bet daudzās citās Eiropas valstīs saslimstībai mazinoties, Latvija ir pakāpusies līdz 19.vietai vietā starp 30 Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19. 

Iepriekšējās divās nedēļās Latvija bija 25.vietā, bet pirms tam - 24.vietā.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 23.augusta līdz 5.septembrim liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir pakāpusies līdz 182,1 gadījumam.

Visaugstākais saslimstības līmenis ES un EEZ valstīs joprojām ir Īrijā - 433,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kam seko Grieķija un Igaunija, kurās ir vairāk nekā 350 gadījumi. Savukārt zemākais saslimstības līmenis ir Polijā ar 10,2 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir palielinājies līdz 366,8 gadījumiem, bet Lietuvā - līdz 321,5 gadījumiem, liecina ECDC dati.

Latvijā ir audzis arī 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 un iepriekšējās nedēļas beigās tas bija 8,4 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju. Pašlaik ES un EEZ valstu vidū šajā ziņā esam 13.vietā

Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi Bulgārijā - 92 gadījumi. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 44,7, bet Igaunijā - 12,8 gadījumi.

Latvija joprojām atrodas ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes oranžajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz vidēju Covid-19 inficēšanās risku. Igaunija un Lietuva ir šīs kartes sarkanajā zonā.

Zaļajā zonā, kas norāda uz zemu inficēšanās risku, pašlaik pilnībā atrodas vien Polija un Čehija.

Savukārt tumši sarkanajā zonā, kas liecina par ļoti augstu inficēšanās risku, atrodas vairāki reģioni Francijā, Grieķijā un Īrijā.

Ceļojumu brīdinājuma karte ir izstrādāta, lai ceļotājiem būtu vieglāk saprotams inficēšanās līmenis dažādos Eiropas reģionos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu