Teju 52 000 iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu par brīvprātīgu vakcināciju (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protests pret likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta
Protests pret likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc pagaras debatēšanas Saeimas vairākums nodeva turpmākai izskatīšanai parlamentā kolektīvo iesniegumu par to, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai. Par spīti tam, ka iniciatīva jau trīs reizes iesniegta Saeimā, parakstu skaits sasniedz teju 52 000, vēsta TV3 Ziņas.

Pirms balsojuma, vai izskatīšanai parlamenta komisijā nodot kolektīvo iesniegumu par brīvprātīgu vakcinēšanos, deputāti izvērsa plašas debates. Tribīnē kāpa galvenokārt opozīcija, paužot atbalstu iniciatīvai.

"Es esmu kategoriski pret to, lai cilvēki vakcinētos tikai tādēļ, ka viņiem draud ar atlaišana no darba," saka Saeimas deputāte Regīna Ločmele ("Saskaņa").

"Es aicinu dot cilvēkiem šo laiku vairāk informēt, skaidrot un tiešām runāt ar iedzīvotājiem, nevis nodarboties ar piespiedu pātagas mehānismiem, kas šobrīd patiesībā tiek īstenots," norādīja Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

Daudzi debatētāji Saeimas tribīni izmantoja, lai izteiktu vispārēju neapmierinātību ar to, kā Latvija cīnās pret Covid-19.

Debatēs piedalījās vien retais koalīcijas pārstāvis, aicinot neignorēt tūkstošiem cilvēku, kuri parakstījuši iesniegumu.

Ar pārliecinošu balsu vairākumu kolektīvo iesniegumu nodeva Sociālo lietu komisijai, kas iepriekš jau izskatījusi divas identiskas iniciatīvas. Pirmās izvērtēšana aprobežojās ar diskusijām komisijā, bet otra pārsūtīta Veselības, kā arī Izglītības ministrijai ar uzdevumu veicināt izpratni par vakcinēšanos.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu