VIDEO ⟩ Pierakstīts uz Covid-19 testu, bet laboratorija slēgta. Vēža slimnieks teju nokavē medicīnisku procedūru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"E.Gulbja laboratorijā" Brīvības ielā tiek nodrošināta koronavīrusa Covid-19 analīžu veikšana
"E.Gulbja laboratorijā" Brīvības ielā tiek nodrošināta koronavīrusa Covid-19 analīžu veikšana Foto: Evija Trifanova/LETA

Pierakstījies valsts apmaksāta Covid-19 testa veikšanai, kura negatīvs rezultāts nepieciešams, lai iestātos slimnīcas stacionārā svarīgas medicīniskās procedūras veikšanai, seniors, vēža slimnieks, ieradies "MFD" laboratorijas analīžu nodošanas punktā noteiktajā laikā, bet atskārtis, ka tas ir slēgts vēl krietni pirms darba laika beigām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījumā "Bez Tabu" vērsās Ilona, kuras tēvs ir vēža slimnieks. Viņam bija paredzēta svarīga medicīniskā manipulācija Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS). Lai iestātos stacionārā, bija nepieciešams negatīvs Covid-19 testa rezultāts.

Saņēmis ārsta nosūtījumu valsts apmaksāta testa veikšanai, Ilona pieteica tēvu testa veikšanai neilgi pirms paredzētās iestāšanās stacionārā, zvanot pa vienoto tālruni pieteikumiem par Covid-19 analīzēm – 8303. Operators norādīja, ka Ilonas tēvam jāierodas uz "MFD" laboratorijas analīžu nodošanas punktu Rīgā, Dižozolu ielā 2 (Ziepniekkalnā) pulksten 19:00.

Ilona kopā ar tēvu noteiktajā vietā ieradās jau krietni pirms noteiktā laika, ap puksten 18:30, bet analīžu nodošanas mobilā konteinera durvis bija slēgtas uz neatvēršanos tovakar, lai gan izziņotais darba laiks ir līdz puksten 20:00, turklāt, kā uzsver Ilona, tēvu taču pierakstīja operators no Latvijas vienotā zvanu centra. Šāds pavērsiens, ja neizdotos veikt testu, apdraudēja ārstēšanos slimnīcā, kas bija paredzēta pavisam drīz.

Nacionālajā veselības dienestā (NVD), kas no valsts puses noslēdzis līgumus ar laboratorijām par valsts apmaksātu testu veikšanu, no "Bez Tabu" uzzinot par Ilonas un viņas tēva pieredzi, pauda, ka šāda situācija ir nepieļaujama. Laboratorijai "MFD" pieprasīti paskaidrojumi, informēja NVD pārstāve Evija Štālberga.

Arī "Bez Tabu" vērsās "MFD" laboratorijā, kur tās pārstāvis Einārs Giels pauda, ka "nebija nostrādājusi iekšējā kontroles sistēma". Konkrētais analīžu pieņemšanas punkts bijis slēgts, jo medmāsa, kas bija norīkota darbam konkrētajā vietā, saslima, bet par to neizdevās laikus paziņot testēšanai pierakstītajiem pacientiem tieši ar RAKUS nosūtījumu, jo tie neuzrādījās sistēmā, skaidroja Giels.

NVD noslēdzis līgumu ar četrām laboratorijām par valsts apmaksātu Covid-19 testēšanu. Visvairāk sūdzību ir tieši par "MFD" laboratoriju, informēja NVD pārstāve Evija Štālberga. Jau iepriekš mediji stāstījuši par laboratorijas nespēju laikus un kvalitatīvi nodrošināt testēšanas pakalpojumu skolās.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu