Mūkupurvā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Degot pirtsmājai, šorīt izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rīgā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis plkst.7.03, jo Mūkupurva ielā Rīgā dega pusotrstāva pirts būve 160 kvadrātmetru platībā un pastāvēja izplatīšanās draudi uz blakus esošajām būvēm, tai skaitā trīsstāvu dzīvojamo māju.

No ēkas tika evakuēti seši cilvēki. Plkst.8.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet dzēšanas darbi turpinās.

Notikuma vietā strādā 21 ugunsdzēsējs, izmantojot četras autocisternas un vienas autokāpnes.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, panna ar eļļu, žogs, celtniecības atkritumi, dārza māja, dzīvojamā māja un šķūnis, saldētavas iekārta noliktavā.

Jau ziņots, ka vakar smagā ceļu satiksmes negadījumā uz Ventspils šosejas, pirms Pūres, virzienā no Tukuma, cietušas septiņas personas.

Šajā ceļu satiksmes negadījumā bija nepieciešama glābēju palīdzība, tie no divām automašīnām ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja trīs iespiestus cilvēkus, kurus nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Iesaistot traktortehniku, tika savākta kūdra, kas bija izbirusi no negadījumā iesaistītās kravas automašīnas, kā arī, izmantojot vinču, atbrīvota zem kravas automašīnas piekabes iespiestā automašīnu un sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 23 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu