"Porziņģis tiek aizmainīts uz..." Tīmeklī apspriesto latvieša maiņas darījumu novērtējums (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Tuvojoties jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonai, aktīvākas kļūst arī diskusijas par iespējamiem maiņas darījumiem. To centrā šogad ir Kristaps Porziņģis. Interneta vidē izskanējuši dažādi potenciāli maiņas darījumi, kuros iekļauts latvietis - gan nopietnāki, gan ne tik nopietni. Tāpēc pienācis laiks izvērtēt pēdējā laikā apspriestās Porziņģa maiņas darījuma idejas.

Šajā rakstā būs apkopotas dažādos ārzemju medijos izskanējušās idejas par potenciāliem maiņas darījumiem, kuros varētu tikt iesaistīts Kristaps Porziņģis.

Turpinājumā apskatīsim vairākus ārzemju medijos piedāvātos Porziņģa maiņas darījumus, piecu ballu skalā novērtējot tos no paša Porziņģa un arī "Mavericks" perspektīvas.

Protams, jāatgādina, ka šīs ir tikai idejas. Galu galā, "Mavericks" lēmums Porziņģi aizmainīt šobrīd nebūtu no racionālākajiem. Tomēr nedaudz padzīvosim sapņu pasaulē, pabeidzot teikumu: "Porziņģi aizmaina uz..."

Losandželosas "Clippers"

Portāls "Nbaanalysis" nāca klajā ar maiņas darījumu, kurā Porziņģis kopā ar Treju Bērku nonāk "Clippers", bet pretējā virzienā dodas Dončiča "draugs" Markuss Moriss, snaiperis Lūks Kenards, Seržs Ibaka un 2027. gada drafta pirmās kārtas izvēle.

Šeit gribētos teikt - ja šāds tik tiešām ir Porziņģa pašreizējais tirgus, tad "Mavericks" patiešām ir nepatikšanās, jo neviens no uzskaitītajiem spēlētājiem reāli nav pat tuvu Kristapa līmenim un arī 2027. gada drafta izvēle ir pārāk tālu, lai to reāli varētu izvērtēt. "Mavericks" ir jāsāk domāt par to, kā Dončičam palīdzēt tagad un neviens no "Clippers" piedāvātajiem spēlētājiem reālistiski to nevarētu darīt labāk par Porziņģi.

Markuss Moriss pret Kristapu Porziņģi
Markuss Moriss pret Kristapu Porziņģi Foto: Reuters/ScanPix

Pat ja šī 2027. gada izvēle varētu atnest spēlētāju ar zvaigznes potenciālu, mēs nevaram būt droši, ka Dončičs tobrīd vairs nēsās zili balto kreklu un to "Mavericks" organizācijā nevēlas neviens.

Kas attiecas uz pašu Porziņģi - nebūtu slikti uzspēlēt kopā ar tādām zvaigznēm kā Polu Džordžu un Kavai Lenardu, neskatoties uz to, ka arī šie abi spēlētāji nav pazīstami ar milzu vēlmi dalīties ar bumbu. Tomēr Kristapam šobrīd, iespējams, tieši nāktu par labu iespēja būt komandas trešajai zvaigznei.

Darījuma vērtējums no "Mavericks" perspektīvas: 1/5

Darījuma vērtējums no Porziņģa perspektīvas: 3,5/5

Sakramento "Kings"

Vēl viens "Nbaanalysis" piedāvāts darījums - Porziņģis, Tairels Terijs un 2024. gada pirmās kārtas drafta izvēļu apmaiņa pret Badiju Hīldu, Marvinu Begliju, "Kings" 2023. gada pirmās kārtas drafta izvēli (aizsargāta loterijā), "Trail Blazers" 2024. gada otrās kārtas izvēle un "Trail Blazers" 2025. gada otrās kārtas izvēle.

Ja es būtu "Mavericks" ģenerālmenedžeris Niko Herisons, šis būtu darījums, kuru ieraugot, būtu gatavs spļaut rokā un teikt - "līkop".

Hīlds ir zināma vērtība - lielisks tālmetienu izpildītājs, kurš karjeras gaitā trejačus realizējis ar apskaužamu 40,6% precizitāti. Šāda tipa spēlētājs allaž blakus Dončičam būs noderīgs. Tāpat Hīlds spēj izveidot arī pats savu metienu. Savukārt Beglijs, kurš 2018. gada draftā tika paņemts vienu izvēli pirms Dončiča, līdz šim uz sevi liktās cerības nav attaisnojis, tomēr vairākkārt ir izskanējusi informācija, ka viņš "Kings" komandā nevēlas spēlēt. Varbūt kluba maiņa atvērtu viņa patieso potenciālu...

Ja runājam par pašu Porziņģi - Lai nu kur, tikai ne "Kings". Jā, Porziņģis, iespējams, (uzsvars uz iespējams) biežāk tiktu pie bumbas, bet arī tas nav garantēts, jo aizvadītajā sezonā lielisku Debijas gadu aizvadīja aizsargs Tairīss Halibertons un nevar aizmirst arī par kluba lielāko zvaigzni De'Aronu Foksu. Bet arī, ja iespējas uzbrukumā tik tiešām būtu vairāk, "Kings" pēdējo reizi "play-off" spēlēja 2006. gada maijā. Šāds "sausums" nevar būt vienkārši neveiksmīga apstākļu sakritība. Ir skaidrs, ka "Kings" ir viena no, ja ne pati nekompetentākā organizācija visā NBA.

Priekš kam Porziņģim un viņa faniem Latvijā šādu negatīvismu dzīvē?

Darījuma vērtējums no "Mavericks" perspektīvas: 4/5

Darījuma vērtējums no Porziņģa perspektīvas: 1/5

Badijs Hīlds
Badijs Hīlds Foto: AP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors"

Portāls "Bleacher Report" piedāvā darījumu, kura ietvaros Kristaps Porziņģis, Dorians Finijs-Smits, Džeilens Bransons un Vilijs Kolijs-Steins pret Edrjū Viginsu un Džeimsu Vaizmenu.

Šeit "stopkrānu" pavisam noteikti būtu jānorauj "Mavericks". Jā, Vaizmens ir perspektīvs centra spēlētājs, bet arī viņš nākamsezon atgriezīsies pēc krustenisko saišu plīsuma, līdz ar to mēs nevaram būt droši par viņa produktivitāti un spēju izvairīties no savainojumiem. Savukārt par Viginsu jau aptuveni četrus gadus var mēģināt meklēt argumentus, ka "nākamsezon būs viņa lielā sezona". Bet, reāli domājot, ir skaidrs, ka labāks viņš vairs, visticamāk, nepaliks.

Līdz ar to "Mavericks" atdot savu otro zvaigzni, kā arī divus ļoti vērtīgus lomas spēlētājus šajā darījumā vienkārši nebūtu prāta darbs.

Ak, "Warriors" - NBA komandas spēles sinonīms (vismaz aizvadītajā desmitgadē). Domājams, ka Porziņģim un viņa atbalstītāji par nokļūšanu šajā Kalifornijas komandā, jo par bumbas saņemšanu uzbrukumā, neskatoties uz komandas zvaigžņu spēku, visticamāk, nebūtu jāuztraucas.

Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AFP/SCANPIX

Darījuma vērtējums no "Mavericks" perspektīvas: 2/5

Darījuma vērtējums no Porziņģa perspektīvas: 5/5

Filadelfijas "76ers"

Jau ilgāku laiku NBA aprindās tiek apspriesta maiņa, kuras ietvaros Kristaps Porziņģis tiktu aizmainīts pret Filadelfijas "76ers" saspēles vadītāju Benu Simonsu.

Šeit viens vienkāršs jautājums - kāpēc? Kāpēc gan, lai šis darījums kādam būtu izdevīgs? Porziņģis nonāktu komandā, kur jau centra pozīcijā atrodas Džoels Embīds, un mēs vairs nedzīvojam laikmetā, kurā NBA var efektīvi pastāvēt "dvīņu torņu" princips. Pie tam, gan Embīds, gan Porziņģis nevar lepoties ar to labāko izturību pret savainojumiem.

Otrā virzienā dotos Simonss, kurš pievienotos vēl vienam spēlētājam, kuram ļoti patīk spēlēt ar bumbu - Lukam Dončičam. Vēl teorētiski varētu iedomāties scenāriju, kurā Simonss spēlē ar bumbu, bet mēs vēl neesam redzējuši pietiekami stabilu Dončiča tālmetieni, un maz, pat ļoti maz ticams, ka slovēnis būtu gatavs "atdot" kontroli pār bumbu.

Kopumā - absurds darījums visām iesaistītajām pusēm.

Darījuma vērtējums no "Mavericks" perspektīvas: 1/5

Darījuma vērtējums no Porziņģa perspektīvas: 1/5

Kristaps Porziņģis un Bens Simonss
Kristaps Porziņģis un Bens Simonss Foto: Reuters/ScanPix

Kā jau minēts, domājams, ka Porziņģis nākamo sezonu sāks "Mavericks" sastāvā. Un atliek cerēt, ka Kristaps ar veselības likstu nenomāktu starpsezonu azotē spēs atgriezties "vecajā" formā un par maiņas darījumiem mums vairs nebūs jārunā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu