Aizkrauklē policijas suns norādījis uz pieciem jauniešiem, kuri atradušies narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Grisha Bruev/shutterstock.com

Likumsargi septembrī veikuši divas pārbaudes kādā izglītības iestādē Aizkrauklē, vienā no tām pie kāda jaunieša atrodot maisiņu ar marihuānu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Kopā ar kinologu un dienesta suni Darvinu Aizkraukles izglītības iestādē abās dienās tika konstatēti 33 likumpārkāpumi, par ko sākti 32 administratīvo pārkāpumu procesi un viens kriminālprocess.

Preventīvā pasākuma laikā 1.septembrī ar dienesta suni Darvinu tika pārbaudīti 110 izglītības iestādes audzēkņi. Suns norādīja uz pieciem jauniešiem, kuri aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāti uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi.

Tāpat pārbaudes laikā pie četrām nepilngadīgām personām atrastas cigaretes. Visos četros gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Pamatojoties uz Bērnu tiesību aizsardzības likuma 78.panta otro daļu, par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz trim naudas soda vienībām, proti, 15 eiro.

Vēl tika konstatēts, ka divas nepilngadīgas personas atrodas alkoholisko dzērienu iespaidā un arī abos šajos gadījumos likumsargi sāka administratīvo pārkāpumu procesus.

Savukārt 8.septembrī tajā pašā izglītības iestāde kopā ar kinologu un dienesta suni Darvinu tika veikta profilaktiska rakstura pārbaude, kuras laikā policisti konstatēja, ka viena jauniete glabāja elektronisko cigareti "Exceed". Bet pie 13 nepilngadīgām personām kopā atrada 105 cigaretes, turklāt pret trim no šīm personām sākti administratīvā pārkāpuma procesi ne tikai par tabakas izstrādājumu glabāšanu, bet arī par smēķēšanu.

Suns norādīja uz četrām personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē tika nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Trīs jaunieši atteicās no ekspertīzes veikšanas, tomēr policija uzsver, ka par atteikšanos veikt analīzes likumā paredzēta administratīvā atbildība un par to var tikt piemērots naudas sods līdz 280 eiro.

Pie viena nepilngadīgā atrasts maisiņš, kurā, kā apgalvoja pats jaunietis, atradās marihuāna. Šajā gadījumā policisti sāka kriminālprocesu par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un zaļganbrūno vielu nosūtīja ekspertīzei. Šajā gadījumā jaunieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija sola, ka arī turpmāk tiks veiktas preventīva rakstura pārbaudes, lai pasargātu nepilngadīgas personas no veselības apdraudējumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu