"Laiks Habibam savu seksismu atstāt Dagestānas kalnos." Nurmagomedovs izpelnījies kritiku no Krievijas bokseres (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: EPA/Scanpix

Bijušais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Habibs Nurmagomedovs par saviem nesenajiem izteikumiem ringa meiteņu sakarā izpelnījies kritiku no Krievijas bokseres Angelinas Semjonovas.

Tā dēvētās ringa meitenes ir bijušas neatņemama cīņas sporta sastāvdaļa jau vairākus gadu desmitus. Slavenajā MMA organizācijā UFC tādas ringa meitenes, kā piemēram, Ariana Selesta un Britnija Palmera popularitātes ziņā apsteidz daudzus UFC cīkstoņus.

Ringa meiteņu klātbūtne cīņās jau ilgāku laiku tiek vērtēta neviennozīmīgi un Habibs Nurmagomedovs uzskata, ka šādu praksi nevajadzētu piekopt un savā nesen iegādātajā MMA organizācijā "Eagle FC" to nedarīšot.

"Es zinu, ka ringa meitenēm ir sava vēsture. Pasaules vēsturē ir bijušas daudzas kļūdas. Mēs lasām vēsturi, lai nākotnē kļūdas nepieļautu. Ja mēs apskatām vēsturi, varam secināt, ka viņas ir bezjēdzīgas. Tas ir mans personīgais viedoklis. Varbūt tas [ringa meiteņu prakse] patīk Deinam Vaitam. Varbūt tas patīk jums. Bet mans vārds nav Deina. Mans vārds ir Habibs," preceses konferencē izteicās Nurmagomedovs.

Bijušais cīkstonis par šiem vārdiem izpelnījās kritiku no augstāk minētajām ringa meitenēm Slestas un Palmeras. Tieši Palmera norādīja, ka ringa meitenes darbs viņai palīdzējis sasniegt jaunas virsotnes, tai skaitā maģistra grādu jurisprudencē.

Nurmagomedovu kritizējusi arī Krievijas boksere Angelina Semjonova.

"21. gadsimts ir ieradies. Sievietēm ir tādas pašas tiesības kā vīriešiem. MMA ir šovs, kurā ringa meitenes ir kā tradīcija, kā ķirsītis uz kūkas. Laiks Habibam savu seksismu atstāt Dagestānas kalnos. Progress viņu tik un tā atradīs... Ātrāk vai vēlāk," sarunā ar "MetaRatings" teikusi Semjonova.

Nurmagomedovs savu MMA karjeru noslēdza 2020. gadā, uzvarot Džastinu Geiči. Savas karjeras laikā dagestānietis uzvarēja visās 29 cīņās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu