Drošības pasākumu pastiprināšanā centrā "Mucenieki" diennaktī tiks iesaistīti 20 zemessargi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki".
Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs "Mucenieki". Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Valsts policijai (VP) sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki", norāda Aizsardzības ministrijā.

Atsaucoties Iekšlietu ministrijas pieprasījumam, plānots, ka drošības pasākumu pastiprināšanā centrā "Mucenieki" diennaktī tiks iesaistīti 20 zemessargi.

Uzdevumu izpildi centrā "Mucenieki" Zemessardze veiks VP vadībā, kopīgi sadarbojoties, lai novērstu iekšējās kārtības pārkāpumus.

Jau ziņots, ka Covid-19 situācijas kontrolēšanai centrā no otrdienas izsludināts karantīnas režīms. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā saslimstības ar Covid-19 rādītājus valstī un to, ka tikai aptuveni 50% patvēruma meklētāju ir izvēlējušies vakcinēties pret Covid-19.

Lēmums par karantīnas režīmu pieņemts, lai pasargātu patvēruma meklētāju un arī sabiedrības locekļu veselību un laicīgi izvairītos no vēl viena Covid-19 uzliesmojuma.

Karantīnas režīms izraisīja centra iemītnieku protestu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde norādījusi, ka sarunu ceļā ar centra iemītniekiem atgādināts par nepieciešamību veikt Covid-19 testu. Pirms tam centra iemītnieki bija informēti par testēšanas faktu un jau otrdien sākta testēšana.

Centra iemītniekiem izskaidrots, ka pēc testu rezultātu saņemšanas būs zināms, kuriem patvēruma meklētājiem jāatrodas pašizolācijā un kuri atbilstoši noteikumiem varēs atstāt centra teritoriju.

Patlaban centrā situācija tika kontrolēta, centra inventāra bojāšana nav konstatēta un arī bada streiki nav pieteikti.

Patlaban centrā uzturas 260 cilvēki, tostarp, bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu