VIDEO ⟩ Sociālais dienests apsekojot mājokli konstatē, ka māte ir alkohola reibumā un nespēj aprūpēt savu divus mēnešus veco bērnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Charles Deluvio/unsplash

Dodoties palīgā sociālā dienesta darbiniekiem, kārtības sargi nonākuši kādas ģimenes mājoklī, kurā divus mēnešus vecu mazuli pieskatījusi māte stiprā alkohola reibumā, vēsta "Degpunktā".

Ceturtdienas, 9. septembra, pēcpusdienā Pārdaugavas policistu palīdzība bija nepieciešama sociālā dienesta darbiniecēm, kuras bija ieradušās neplānotā pārbaudē pie kādas ģimenes, kurā aug zīdainis un kas jau atradās atbildīgo institūciju redzeslokā.

Rīgas sociālā dienesta darbinieki Āgenskalnā apsekoja riska ģimeni, konstatējot sievieti stiprā reibumā, kura nelaida darbiniekus apsekošanas veikšanai. Sociālā dienesta pārstāvji piesaistīja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekus un kopīgi visiem izdevās iekļūt adresē.

Tika konstatēts, ka sieviete ir stiprā reibuma stāvoklī un nespēj aprūpēt savu divus mēnešus veco bērnu.

Ņemot vērā apstākļus, uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, lai pārbaudītu bērna stāvokli. Konstatēts, ka sieviete nebija spējusi veikt pat elementārus bērna aprūpes pienākumus, tai skaitā nomainīt autiņus, kā arī, iespējams, mazulim bijusi paaugstināta temperatūra. Ņemot vērā stāvokli, kādā bija bērns un notikušā apstākļus, bērnu nolemts hospitalizēt.

Laikā, kamēr dienestu darbinieki darbojušies dzīvoklī un konstatējuši, ka sieviete ir aptuveni divu promiļu reibumā, mājās atgriezies arī bērna tēvs, kuru pamatīgi pārsteidzis notiekošais un kurš bija pilnīgi skaidrā. Uzklausot dakteru un policistu teikto, vīrietis piekrita kopā ar mazuli doties uz slimnīcu, savukārt māte turpināja skandalēt un darīja visu, lai šo situāciju padarītu tikai sliktāku.

Rezultātā bērna tēvs ar mazuli nogādāti slimnīcā, savukārt sieviete aizsūtīta izgulēt dzērumu.

Protams, ka arī par šo incidentu ir ierosināta lieta un ģimene paliks zem sociālo dienestu un policijas lupas.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu