Krievijā jāierodas ASV vēstniekam saistībā ar apsūdzībām, ka ASV tehnoloģiju kompānija iejaukusies Krievijas vēlēšanās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Link Art/Shutterstock

Krievijas Ārlietu ministrija lūgusi ierasties ASV vēstnieku Maskavā saistībā ar apsūdzībām ASV tehnoloģiju kompānijām par jaukšanos Krievijas vēlēšanās.

Ministrija piektdien paziņoja, ka ASV vēstniekam Džonam Salivanam prezentēti neapstrīdami pierādījumi, kas liecina, ka ASV tehnoloģiju kompānijas pārkāpušas Krievijas likumus saistībā šomēnes gaidāmajām Valsts domes vēlēšanām.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs vēstniekam uzsvēris, ka Krievija nepieļaus jaukšanos valsts iekšlietās.

Pēdējos mēnešos Krievija vērsusies tiesās pret ārvalstu tehnoloģiju kompānijām, sevišķi sociālajiem tīkliem par satura nedzēšanu pēc varasiestāžu prasības.

Kremļa kritiķi uzskata, ka valdība izmanto par ieganstu nepilngadīgo aizsardzību un cīņu pret ekstrēmismu, lai aizvāktu saturu, kas saistīts ar opozīciju.

Protestos opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam janvārī varasiestādes apsūdzēja interneta platformas par jaukšanos Krievijas iekšējās lietās, nedzēšot ierakstus, kuros nepilngadīgie aicināti piedalīties demonstrācijās.

ASV bāzētajām kompānijām, tostarp "Facebook", "Twitter" un "Google" pēdējā laikā piemērotas sodanaudas, jo tās atteikušās dzēst saturu, kuru Krievija uzskata par nelegālu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu