Aizdomās par alkoholisko dzērienu nelikumīgu pārvietošanu un realizāciju aiztur amatpersonu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) septembra sākumā aizdomās par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju ir aizturējis kādu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonu. 

IDB veikto procesuālo darbību laikā tika atrasti un izņemti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni, kā arī skaidra nauda vairāk nekā 5000 eiro apmērā, kas, iespējams, iegūta nelikumīgas akcīzes preču tirdzniecības rezultātā.

Šajā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai Valsts policijas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta pirmās un otrās daļas. Šis pants paredz atbildību par nelegālu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šiem pārkāpumiem var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu