No ES dalībvalstīm Latvijas iedzīvotāji ir visvairāk neapmierināti ar valdības lēmumiem par Covid-19 (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga.
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga. Foto: Zane Bitere/LETA

No Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Latvijas iedzīvotāji ir visvairāk neapmierināti ar valdības īstenotajiem pasākumiem Covid-19 pandēmijas apkarošanai, liecina jaunākā "Eurobarometer" aptauja, kas veikta šī gada pavasarī, bet publicēta septembrī.

Latvijā tikai 35% iedzīvotāju apmierina valdības darbs, apkarojot koronavīrusa pandēmiju, kamēr 64% aptaujāto nav bijuši apmierināti. Kritiski savu valstu valdību darbu pandēmijā vērtējuši arī Slovākijas iedzīvotāji, kur ar to apmierināti ir vien 36% iedzīvotāju, Slovēnijā - 38%, Spānijā - 39%, un Čehijā - 41%.

Savukārt valdības darbs cīņā pret Covid-19 visatzinīgāk novērtēts Dānijā, kur to pozitīvi vērtējuši 85% aptaujāto, Luksemburgā - 84%, Nīderlandē - 74%, Somijā - 73%, un Maltā - 69%.

ES vidēji nacionālo valdību darbu pandēmijas apkarošanā pozitīvi novērtējuši 53% aptaujāto, bet negatīvi - 46%. Igaunijā valdības darbu pozitīvi novērtējis 61% iedzīvotāju, bet Lietuvā - 56%.

Latvijas iedzīvotāji arī bijuši manāmi skeptiskāki, vērtējot ES rīcību Covid-19 pandēmijas laikā - ja vidēji Eiropā ES lēmumiem pandēmijā uzticējušies 65% aptaujāto, tad Latvijā - 58%.

Tajā pat laikā no Latvijas iedzīvotāju atbildēm izrietējis, ka viņiem ar Covid-19 ierobežojumiem bijis daudz vieglāk sadzīvot nekā vidēji citās ES valstīs. Latvijā 42% aptaujāto teikuši, ka viņiem ar ierobežojumiem sadzīvot bijis viegli vai pavisam viegli, 33% snieguši neitrālu atbildi, bet 25% teikuši, ka tas esot grūti vai ļoti grūti. Salīdzinoši ES vidēji sadzīvošanu ar ierobežojumiem kā vieglu novērtējuši 35%, bet kā grūtu - arī 35% aptaujāto.

Lūgti prognozēt, kad ekonomika atgūsies no Covid-19 krīzes, Latvijas iedzīvotāji bijuši skeptiskāki nekā ES vidēji. Latvijā 5% un ES 6% aptaujāto norādījuši, ka ekonomika jau ir atguvusies vai atkopsies šī gada laikā, 13% Latvijā un 23% ES prognozējuši tās atkopšanos nākamgad, 61% Latvijā un 60% ES prognozējuši ekonomikas atkopšanos 2023.gadā vai vēlāk, bet 19% Latvijā un 8% ES izteikušies, ka tas nenotikšot nekad.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu