Medvedevs "US Open" finālā liedz Džokovičam sasniegt vēsturisku panākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daņiils Medvedevs
Daņiils Medvedevs Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 12. septembrī, krievu tenisists Daņiils Medvedevs "US Open" finālā uzveica Novaku Džokoviču, liedzot serbam iespēju kļūt par pirmo tenisistu kopš 1969. gada, kuram izdevies uzvarēt visus kalendārā gada "Grand Slam" turnīrus.

Krievijas Tenisa federācijas (FTR) pārstāvis Medvedevs ar 6-4, 6-4, 6-4 uzvaru sagrāva serbu tenisista Džokoviča "Grand Slam" sapni, kā arī liedza viņam tikt pie rekorda vērtā 21. "Grand Slam" titula vienspēlē.

Džokovičam bija iespēja kļūt par pirmo tenisistu vīriešu sacensībās kopš 1969.gada, kurš ir kļuvis par kalendārā gada "Grand Slam" ieguvēju.

Serbam joprojām palika 20 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja tituli vienspēlē, kas ir tikpat cik citiem līderiem šajā rādītājā - šveicietim Rodžeram Federeram un spānim Rafaelam Nadalam.

"Atvainojiet, līdzjutēji un Novak, jo mēs visi zinām, uz ko viņš bija ceļā," sacīja Medvedevs pēc uzvaras, slavējot pretinieku. "Tas, ko esat paveicis savā karjerā... Man jūs esat izcilākais tenisists vēsturē."

2019.gada "US Open" finālists Medvedevs izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu savā trešajā finālā, kas bija Austrālijas atklāto meistarsacīkšu fināla atkārtojums.

"Apsveicu Medvedevu. Lielisks mačs," sacīja 34 gadus vecais Džokovičs. "Ja kāds šobrīd ir pelnījis "Grand Slam" titulu, tad tas esi tu."

Džokovičs Ņujorkā mēģināja kļūt par pirmo tenisistu vīriešu konkurencē pēc austrālieša Roda Leivera pirms 52 gadiem, kurš vienā kalendārajā gadā uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

83 gadus vecā austrāliešu leģenda Leivers bija 23 700 skatītāju rindās.

"Vienkārši satriecošais Medvedev, jūs apturējāt vienu no izcilākajiem šovakar," "tviterī" paziņoja Leivers. "Izcīnīt savu pirmo "Grand Slam" titulu vienmēr ir īpaši, taču to izdarīt pret tādu čempionu kā Džokovičs ir kaut kas cits. Seko savai sirdij, Novak, meklējumi turpinās."

Džokovičs palika ar trim ASV atklātā čempionāta uzvarētāja tituliem un 2022.gadu uzsāks kopā ar sāncenšiem Federeru un Nadalu, kuri abi savainojumu dēļ nepiedalījās turnīrā Ņujorkā.

"Atvieglojums," teica Džokovičs pēc mača. "Es priecājos, ka tas ir beidzies, jo gatavošanās šim turnīram un viss, ar ko man bija jātiek galā garīgi, emocionāli visa turnīra laikā pēdējo pāris nedēļu laikā, vienkārši bija tik daudz."

Lai gan džokovičs nepievienojās Leiveram un amerikānim Donam Badžam, kurš pie "Grand Slam" tika 1938.gadā, viņš pēc austrāliešiem Džeka Krauforda 1933.gadā un Lū Hoda 1956.gadā

kļuva par trešo tenisistu vēsturē, kurš šādu iespēju zaudējis pēdējā mačā.

Džokovičam pārtrūka 27 "Grand Slam" maču uzvaru sērija, kas bija par trim īsāka nekā paša sasniegums 2015. un 2016.gadā, kad viņš uzvarēja četros "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

25 gadus vecais Medvedevs pēc Jevgeņija Kafelņikova 1996.gada Francijas atklātajā čempionātā un 1999.gada Austrālijas atklātajā čempionātā un Marata Safina 2000.gada ASV atklātajā čempionātā un 2005.gada Austrālijas atklātajā čempionātā kļuva par trešo krievu tenisistu vīriešu konkurencē, kurš izcīnījis "Grand Slam" titulu.

Svarīgākajā no Džokoviča 1176 karjeras mačiem viņš pieļāva divas nepiespiestas kļūdas pēc sitieniem no ērtās puses, zaudējot pirmajā geimā, pašam servējot. Savukārt Medvedevs pirmajā setā ne reizi nedeva pretiniekam breikbumbu.

Tas bija piektais mačs pēc kārtas, kurā Džokovičs zaudēja pirmo setu.

Džokovičs palaida garām trīs breika iespējas otrā seta otrajā geimā un vēl vienu - ceturtajā in sarūgtināts sadaudzīja savu raketi.

Piektajā geimā Džokovičs neprecīzi trāpīja bumbiņai no neērtās puses, sitot pa augstu gaisā uzsistu bumbiņu, dodot Medvedevam breiku un 3-2 vadību.

Savukārt trešajā setā Medvedevs uzvarēja pirmo un trešo geimu, servējot sāncensim un izvirzījās priekšā ar 5-1.

Astotajā geimā mačpunkta izspēlē Medvedevs pieļāva dubultkļūdu servē, zaudējot arī geimu, taču desmitajā geimā ar trešo mačbumbu viņš pēc divām stundām un 16 minūtēm varēja svinēt uzvaru.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu