Gulbim kāpums jaunākajā ATP rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis.
Ernests Gulbis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā pakāpies uz 196. pozīciju.

Gulbis ASV piedzīvoja neveiksmi "US Open" kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā, nopelnot 16 ranga punktus un par deviņām vietām pakāpjoties ATP rangā.

Par 14 vietām pakāpies Mārtiņš Podžus (466.), par vienu - Roberts Štrombahs (671.), bet par 16 vietām uz leju noslīdējis Kārlis Ozoliņš (961.). 41 pozīcijas kāpums ticis Artūram Lazdiņam (dalīta 1602.vieta), astoņu pozīciju kāpums - Jānim Podžum un Mārtiņam Rocēnam (visi - dalīta 1635.).

Vadošajā desmitniekā izmaiņas nav skārušas vadošo četrinieku. Līderis ir "US Open" finālists serbs Novaks Džokovičs, viņam seko pirmo "Grand Slam" uzvarētāja titulu nedēļas nogalē nopelnījušais Daņiils Medvedevs no Krievijas Tenisa federācijas (FTR), grieķis Stefans Cicips un Aleksandrs Zverevs no Vācijas.

Par divām vietām uz piekto pozīciju pakāpies cits Krievijas Tenisa federācijas (FTR) sportists Andrejs Rubļovs, Spānis Rafaels Nadals un austrietis Dominiks Tīms, kuri "US Open" nepiedalījās, atkāpušies par attiecīgi vienu un divām vietām un ieņem sesto un astoto vietu rangā. Mateo Beretīni no Itālijas pakāpies vienu pozīciju augstāk un ieņem septīto vietu, šveicietis Rodžers Federers, kurš arī nespēlēja Ņujorkā traumas dēļ, saglabājis devīto vietu, bet Deniss Šapovalovs no Kanādas atkritis no desmitās uz 12.vietu, ļaujot vadošo desmitniekā iekļūt norvēģim Kasperam Rūdam un sevi apsteigt tautietim Fēliksam Ožjē-Aliasimam, kurš Ņujorkā iekļuva pusfinālā un rangā pakāpās par četrām vietām.

Aizvadītās nedēļas nogalē "US Open" finālā Ņujorkā Medvedevs ar 6-4, 6-4, 6-4 uzvarēja Džokoviču.

Dubultspēļu rangā M.Podžus saglabājis 478.vietu, kamēr pārējie Latvijas tenisisti piedzīvojuši kāpumu rangā. Astoņu vietu kāpumu piedzīvojis Štrombahs (574.), bet Gulbis pakāpies par 16 vietām (822.). 18 pozīcijas augstāk atrodas J.Podžus (971.), 23 - Lazdiņš (1406.), 13 - Ozoliņš (dalīta 1473.), deviņas - Daniels Linkuns-Morozovs (dalīta 1571.) un piecas - Rocēns (dalīta 2116.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu