"Biju pārāk daudz dzērusi!" Par policijas rupju apsaukāšanu Īrijā tiesas spriekšā stājas latviete (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ESB Professional/Shutterstock

Īrijas tiesas priekšā stājusies sieviete no Latvijas, kura dzērumā rupji apsaukāja Gardu (Īrijas nacionālo policiju), kas viņu aizturēja par sabiedriskās kārtības neievērošanu, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Blančardstaunas rajona tiesa uzklausīja, ka Sabīne Petrova, kas Īrijā dzīvo jau 14 gadus, aizturēšanas brīdī gardas inspektori nosaukusi vairākos lamuvārdos.

Petrova tiesā atzina savu vainu izvirzītajās apsūdzībās – par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, par draudīgu, aizskarošu un aizvainojošu uzvedību un gardas norādījumu neievērošanu.

Gardas seržante Marija Kalahana pastāstīja tiesai, ka incidents notika 15. augustā ap pulksten vieniem naktī Lukanā. Patrulējot minētajā vietā, seržante pamanīja Petrovu, kura kliedza uz vīrieti, un aizrādīja viņai, lūdzot pārtraukt kliegšanu un doties prom.

Uz to alkohola reibumā esošā sieviete reaģēja ar rupju apsaukāšanos, ignorējot Gardas aizrādījumus. Viņa tika arestēta un nogādāta Gardas iecirknī, kur turpināja sacīt vairākus lamuvārdus. 

Petrovas advokāts tiesā skaidroja, ka incidents notika naktī pēc viņa klientes dzimšanas dienas. Petrova bija pārāk daudz dzērusi un bija sastrīdējusies ar bijušo partneri. Aizstāvis norādīja, ka apsūdzētajai nav iepriekšēju sodāmību un tajā naktī viņa vienkārši bija absolūti piedzērusies, tāpēc neko daudz no notikušā neatceras un jūtas ļoti nokaunējusies.

Petrova tiesā sacīja, ka notikušais nav viņai raksturīgs un ka viņa ir piezvanījusi Gardas seržantei un atvainojusies. "Biju pārāk daudz dzērusi, man ļoti žēl," viņa sacīja.

Tiesnesis Gerards Džonss norādīja, ka necietīs, ka Gardas pārstāvji tiek uz ielas apsaukāti par neliešiem, bet dos Petrovai iespēju izbēgt no soda, ja viņa samaksās labdarībai 200 eiro. Viņš atlika lietas izskatīšanu uz nākamo mēnesi un šajā laikā apsūdzētajai jāveic maksājums.

"Es gribu redzēt šo naudu, vai arī jūs varēsiet sakravāt somas, lai dotos uz Doču (sieviešu cietumu)," tiesnesis brīdināja.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu