NBS komentē sociālajos tīklos izplatīto video par mācību apšaudi Rīgas centrā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Armīns Janiks/Latvijas Armija

Atsaucoties uz sociālajos tīklos izplatīto video par mācību apšaudi Rīgas centrā militāro mācību "Namejs 2021" laikā, kurā tiek filmēti arī pārbijušies garāmgājēji, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) noskaidrojuši notikušā apstākļus un snieguši komentāru. 

Šajās brīvdienās mācību aktīvā fāze noritēja Rīgā, kas izpelnījās daļas garāmgājēju izbrīnu un vēlāk diskusijas sociālajos tīklos par informācijas trūkumu. Lai arī iepriekš plaši izziņots, ka Rīgā un citviet Latvijā būs sastopami karavīri formās un tiks izmantota arī mācību munīcija, tomēr gan mācību rīkotāji, gan komunikācijas eksperti secina, ka jāizmanto papildu komunikācijas veidi.

Foto: Noslēgusies militāro mācību "Namejs 2021" aktīvā fāze

Sociālajos tīklos izplatījās video par apšaudi Rīgas centrā, kurā tiek filmēti arī pārbijušies garāmgājēji. Nacionālie bruņotie spēki (NBS) brīdināja par mācībām "Namejs 2021", kas cita starpā notiek arī ārpus militāriem objektiem, "lai pēc iespējas pietuvinātu mācību uzdevumus reālajai situācijai".

Videoieraksta autors, Vladimirs Kovins, Rīgas dizaineris, komentēja filmēto: "Es zināju, ka notiek mācības un dažas dienas arī pilsētā notiks kaut kāda darbība. Bet te pēkšņi notika tā, ka mēs pagājām garām mājas stūrim un ieraudzījām visu uzreiz.

Aculiecinieka video 

Tas bija sasodīti skaļi un reālistiski. Bet sajūtas ir ļoti dīvainas - apkārt ir desmitiem cilvēku, garāmgājēji un tajā pašā laikā šaušana, pārskrējieni un gulēšana uz zemes. Īsāk sakot, tas viss kopumā izskatās ļoti dīvaini."

Videoierakstā ar sievieti karavīrs stāv aiz stūra, cilvēki iet pa ietvi un pavisam negaidīti pie auss atskan automāta zalve. Visu nepaspēju nofilmēt, bet šāvieni atskanēja tieši brīdī, kad viņa ar bērnu gāja ap stūri. Tas, protams, nebija speciāli, bet kaut kā muļķīgi gan."

Pēc viņa teiktā, video filmēts piektdien, 10. septembrī, Rīgā Skolas un Elizabetes ielas krustojumā.

NBS uz publicēto video vēsta: "Esam noskaidrojuši apstākļus saistībā ar mācību "Namejs 2021" norisi Rīgā. Mācību norises vietā atradās karavīri, kuri informēja garāmgājējus, aicinot izvēlēties citus apiešanas ceļus. Tika uzrunāta arī video materiālā redzamā sieviete ar bērnu, kura no šī aicinājuma atteicās."

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu