Britu autore: Lielbritānijas karaliskā ģimene varētu izzust jau divu paaudžu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lorna Roberts/Shutterstock

Romānu autore Hilarija Mantela sarunā ar laikrakstu "The Times" paudusi, ka Lielbritānijas monarhijā palikušas tikai divas paaudzes, un princis Džordžs nekad netiks kronēts par karali.

"Princis Džordžs "nekad nebūs karalis", jo mūsdienu karaliskās ģimenes locekļi tiek uzskatīti tikai par slavenībām, un monarhija izmirs divu paaudžu laikā", uzskata autore Hilarija Mantela.

Jaunākajā intervijā viņa atklāja, ka apbrīno 95 gadus vecās karalienes Elizabetes II un mantinieka Čārlza uzticību un neatlaidību, taču nedomā, ka tas kalpos ilgi. Sarunā ar "The Times" Hilarija sacīja: "Ir ļoti grūti saprast monarhiju mūsdienu pasaulē, kad cilvēki tiek uzskatīti tikai par slavenībām."

Viņa uzskata, ka princis Čārlzs un karaliene šo darbu dara "tik labi, cik vien iespējams" un "uztver to tik nopietni, cik vien tas iespējams".

Runājot par Velsas princi, viņa sacīja: "Viņš ir ļoti dziļi domājošs cilvēks, un es esmu pārliecināta, ka tas ietver domāšanu par savu lomu un to, ko tā joprojām nozīmē."

Uz jautājumu, cik ilgi monarhija paliks, Mantela atbildēja, ka viņas aprēķins paredz tikai divas paaudzes.

Ja Hilarijai ir taisnība, tas nozīmētu, ka, lai gan princis Čārlzs un princis Viljams vēl varētu uzkāpt tronī, 8 gadus vecais princis Džordžs nekļūtu par karali.

Hilarija Mantela ir pirmā sieviete, kas divas reizes ieguvusi Bukera balvu - 2009. gadā par Volfu Hallu, bet 2012. gadā par savas triloģijas pirmājām divām daļām. 

Šī gada sākumā karaliskās ģimenes eksperts apgalvoja, ka princis Viljams un Keita pastāstījuši princim Džordžam par savu turpmāko Anglijas karaļa lomu "kaut kad ap septīto dzimšanas dienu". Hercogs un hercogiene iepriekš izvairījušies apspriest sava vecākā dēla "turpmāko karaliskā dienesta dzīvi un pienākumus", lai nodrošinātu viņam "normālu ģimenes dzīvi".

Atjauninātās grāmatas "Brāļu kaujas" jaunajā nodaļā karaliskais autors Roberts Līsijs pastāstījis, ka Viljams un Keita vēlējušies pievērsties šai tēmai "kontrolētā brīdī, ko viņi izvēlējušies".

Hilarijas komentāri izskanējuši dažas dienas pēc Keitas un prinča Viljama bijušā sekretāra paustā, ka "pārim piemīt ideāls līdzsvars, lai vadītu mūsdienu monarhiju".

Kembridžas hercogs un hercogiene pašlaik dzīvo Londonā, Kensingtonas pils mājās, jo viņu bērni, astoņu gadu vecais princis Džordžs, sešu gadu princese Šarlote un trīs gadu vecais princis Luiss, atgriežas galvaspilsētas skolā un bērnudārzā.

Ģimenei tuvu stāvošas personas ir atklājušas, kā pāra "maģija" nāk no viņu atšķirīgās izcelsmes, un teica, ka pāris plāno "sajaukt tradicionālos pienākumus ar rūpīgi moderniem vecākiem".

Runājot ar žurnālu "People", Kembridžas bijušais privātais sekretārs Džeimijs Loters-Pinkertons sacīja: "Viņam ir pieredze, un viņš zina, ka jāved attīstības virzienā. Hercogiene sniedz šo pragmatisko apziņu par to, kā ir būt no pienācīgas, piezemētas ģimenes."

Tikmēr karaliskais autors Endrjū Lonijs apgalvoja, ka viņu popularitātes dēļ pārim karaliskajā ģimenē ir piešķirta "augstāka loma".

Runājot ar "Express", Endrjū sacīja, ka hercogs un hercogiene soļo uz priekšu, kamēr karaliene "paliek iepakaļ".

Viņš paskaidroja: "Viljams un Keita, kuri ir ļoti populāri, ieņem tādu stāvokli, kāds bija Čārlzam un Kamillai. "Tā kā viņi ir, es teiktu, gandrīz populārāki nekā Čārlzs un Kamilla, viņiem tiek piešķirta augstāka loma."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu